Sultanbeyli'ye 18 bin kitaplı kütüphane

Yıllardır eksikliği hissedilen tam donanımlı kütüphane, çok yakında hizmete giriyor

Sultanbeyli'ye 18 bin kitaplı kütüphane

Yıllardır eksikliği hissedilen tam donanımlı kütüphane, çok yakında hizmete giriyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'ye 18 bin  kitaplı kütüphane

 300 binin üzerindeki nüfusu ve özellikle genç kitlenin yoğun oluşu, Sultanbeyli'de kültürel ve eğitsel faaliyetlere olan ihtiyacı her geçen gün artırıyor. Son dönemde inşa edilen iki kültür merkezi bu ihtiyacı önemli ölçüde karşılıyor. Ancak ilçe halkı bunun yanında uzun süredir donanımlı bir kütüphanenin özlemini çekiyor.

Daha önce Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Sosyal Tesisler içinde bir kütüphane bulunsa da, ilçe halkının ihtiyacına cevap verecek yeterlilikte değildi. Bu sebeple, bir kültür kompleksi olarak tasarlanan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde yeni bir kütüphane çalışmalarına başlandı.


""

18 bin kitapla donatıldı

Sultanbeyli Belediyesi Merkez Kütüphanesi, iç tefrişatı bittikten sonra, tam 18 bin kitapla donatıldı. Ana salonda yetişkinler için 24, çocuklar için ise 10 çalışma masası yer alıyor. Kitap-arama yapabilmek, müzik ya da eğitim CD'lerini dinleyebilmek içinse 3 bilgisayar mevcut.  Hem vatandaşların, hem de öğrencilerin faydalanacağı kütüphane, eser çeşitliliği itibariyle çevre ilçelerdeki üniversiteler için de bilgi kaynağı olabilecek nitelikte.

Ana salon dışında, yaklaşık 15 bilgisayarla oluşturulan dijital bölümde de 5 bin elektronik kitap mevcut, sayının 7 bine çıkarılması hedefleniyor. Engelli vatandaşların da unutulmadığı kütüphanede, görme engelliler için bir bilgisayar ile sesli kitaplar bulunuyor. Ayrıca oluşturulan iki salon grup çalışmaları için tasarlanmış.

Türkiye'de sadece Bilkent Üniversitesi ile Yıldız Sarayı IRCICA Kütüphanesi'nde kullanılan yüksek güvenlikli kitap yönetim sisteminin üçüncüsü, Sultanbeyli Merkez Kütüphanesi'ne kuruldu. Sistem, kütüphaneyi hırsızlığa karşı korurken, manyetik etiketler sayesinde, kitabın bir cihaz aracılığıyla bulunmasını sağlıyor.

Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan kütüphanede üyelik, kartlı sistemle gerçekleştirilecek. Şu anda ziyaretçilerine yerinde hizmet veren kütüphane çok yakında, düzenleyeceği etkinliklerle ilçe halkının özlediği hizmeti sunacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72