Sultanbeyli'denesiller buluşması

Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal...

Sultanbeyli'denesiller buluşması

Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sultanbeyli'denesiller buluşması

Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi ‘Nesillerarası Kadın Etkileşimi' adlı bir projeye imza attı.

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Sultanbeylili ninelerle buluştu. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi ve Sultanbeyli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin ortaklaşa geliştirdiği projeyle, Sultanbeylili anneanne ve babaanneler, gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Toplumsal Cinsiyet Proje ekibi öğrencileri ile ninelerin ilk tanışma toplantısı ilçede bir evde gerçekleşti. Gençler, sıcak ev ortamında ninelerle tanışarak onların hikâyelerini dinledi. Toplantıya Sultanbeyli Belediye Başkan Danışmanı ve Sultanbeyli Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş ile Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Teoman katıldı.

5 hafta sürmesi planlanan proje kapsamında öğrenciler, Sultanbeylili kadınlardan annelerinin ve kayınvalidelerinin kendilerine nasıl davrandığını öğrenecek. Ardından, kendilerinin gelin, kız ve kız torunlarına nasıl davrandığını anlattıracaklar. Bu yolla nesilden nesile kadınlar arasındaki iletişimin yapısı ve tarihsel süreci incelenecek.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3