Sultanbeyli'de toplu ulaşıma köklü çözüm

Sultanbeyli Belediyesi ve İETT yetkilileri, toplu taşımada yaşanan...

Sultanbeyli'de toplu ulaşıma köklü çözüm

Sultanbeyli Belediyesi ve İETT yetkilileri, toplu taşımada yaşanan...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli'de toplu ulaşıma köklü çözüm

Sultanbeyli Belediyesi ve İETT yetkilileri, toplu taşımada yaşanan aksaklıklara son vermek için, ilçe adına çok önemli projelere imza attılar. Yeni hatlar, yeni otobüsler ve yeni güzergâhlarla Sultanbeyli artık şehrine daha yakın olacak. Ayrıca ilçenin TEM bağlantısının toplu ulaşımda kullanılması için de ilk adımlar atıldı.

Son dönemde Sultanbeyli, her alanda hızlı bir gelişim sürecinin içinde olduğunu sakinlerine hissettiriyor. İlçenin kalkınması için tüm kurumların seferber olduğu Sultanbeyli, yepyeni kamu binaları, modern konutları ve istihdam alanlarıyla bölgesinin parmakla gösterilen ilçelerinden.

İETT'nin son bir yılda yaptığı çalışmalar sonucu, ilçeye çok sayıda yeni hat eklendi, otobüs sayısı artırıldı ve ulaşım güzergâhları yeniden düzenlendi. Sultanbeyli'nin toplu ulaşımını daha iyi noktalara getirmek için vatandaşların ihtiyaçlarına göre gerçekleştirilen bu çalışmalara şimdi yenileri ekleniyor.

İETT ve Sultanbeyli Belediyesi yetkilileri, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda toplu taşımada çok önemli adımlar attılar. Özellikle Üsküdar ve Kadıköy hatlarında yaşanan sıkıntıların sona erdirilmesi için, 18Ü ve 18K numaralı hatlarda çalışan otobüsler ilçeye kazandırıldı.

Güzergahın uzunluğu ve ara duraklarda binen çok sayıda yolcunun olması nedeniyle vatandaşlar uzun süre otobüs beklemek zorunda kalıyorlardı. TEM otoyolu üzerinden Üsküdar ve Kadıköy'e giden araçların ilçeye kazandırılmasıyla, vatandaşlar hem uzun süre otobüs beklemek zorunda kalmayacaklar hem de daha kısa sürede seyahat etmiş olacaklar.

Ayrıca, 132V numaralı Kartal-Sultanbeyli-Battal Gazi Mahallesi hattı, yine talepler ışığında Sultanbeyli peronlarından Battal Gazi Mahallesi'ne uzatılmak suretiyle, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi güzergâhını kullanmaya başlandı.

132P numaralı Kartal-Veysel Karani Mahallesi hattına 3 adet araç ilavesi daha yapıldı ve bu araçlar da 16KH ile birlikte hastane güzergâhını kullanıyor olacaklar. Böylece hastane yolcuları, Sultanbeyli'den direkt otobüs kullanmanın rahatlığına kavuşmuş oldular.

Bu çalışmalara ilave olarak, mevcut hatlara araç ilavesi yoluyla sefer sayıları sıklaştırıldı. 131 numaralı Sultanbeyli – Ümraniye, 18Ü ve 11ÜS numaralı Sultanbeyli-Üsküdar, 18K numaralı Sultanbeyli-Kadıköy, 14KS numaralı Sultanbeyli-Gölet-Kadıköy hatlarına araç ilaveleri yapılırken, 132C numaralı Sultanbeyli-Kartal hattı indirimli hat statüsüne alındı.

İlave araçlardan faydalanan 131B numaralı Çiftlik Mahallesi-Ümraniye hattı, Sultanbeyli Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve diğer yolcuların ulaşımı için okul önüne çekilerek hareket saatleri okul giriş-çıkışlarına göre yeniden düzenlendi.

Yeni hatlar ve otobüslerle birlikte duraklar da yenileniyor. Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi'ndeki Selçukhan Caddesi isimli açık durak ile Antalya Caddesi üzerinde bulunan Kemah isimli sac durak yeni İETT durakları ile değiştirildi.

Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde bulunan Gün Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Camii isimli duraklar modern duraklara kavuşurken, Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan Hasanpaşa isimli durağa “Akıllı Durak” sistemi eklendi.


Gelişen Sultanbeyli'nin toplu ulaşım sorununun çözümü yolunda çaba harcayan İETT'nin, Sultanbeylilerin rahat seyahat edebilmesi için yaptığı çalışmalar bunlarla sınırlı kalmayacak. İETT'nin ilçenin toplu ulaşım problemlerini çözümü adına yakın zamanda eklemeyi düşündüğü yeni hatlar ve otobüsler şu şekilde:

18S- Sultanbeyli – Altunizade metrobüs durağı: Sultanbeyli'den kalkacak otobüs, uzun süredir sıkıntı çeken metrobüs yolcuları içindüşünüldü. 18S'nin en güzel yanı, Sultanbeyli gişelerinden TEM otoyoluna bağlanacak olması ve Şile yolu üzerinden Altunizade'ye gitmesi.

 
18M - Sultanbeyli – Uzunçayır metrobüs durağı: Mimar Sinan Mahallesi'nden kalkacak olan 18M de yine Sultanbeyli gişelerinden TEM'e bağlanacak ve Uzunçayır metrobüs durağına giden yolu yarı yarıya kısaltacak.

Sultanbeyli – Viaport: Sultanbeyli'ye çok yakın olmasına rağmen ulaşımı kısıtlı olan Viaport Alışveriş Merkezi için de yeni bir hat düşünüldü. Veysel Karani Mahallesi-Hasanpaşa-Fatih Bulvarı-Viaport arası çalışacak olan yeni hat, bu anlamda büyük bir eksiği giderecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3