SULTANBEYLİ'DE DERELER ISLAH EDİLİYOR

SULTANBEYLİ'DE DERELER ISLAH EDİLİYOR

26 Şubat 2013 Salı 11:17
SULTANBEYLİ'DE DERELER ISLAH EDİLİYOR

Son yıllarda hayat bulan projelerle çehresi değişen Sultanbeyli'de, şimdiki hedef ilçede var olan derelerin ıslahı. Konuyla ilgili İBB, İSKİ ve Sultanbeyli Belediyesi yaptıkları hazırlıkların ardından dere ıslahı çalışmalarını başlattı.

Yapılan çevre düzenlemeleriyle yeni bir görünüm kazanan Sultanbeyli'de, dereler de tek tek ıslah ediliyor. Hüseyin Keskin'in göreve gelmesinin ardından çeşitli projelerin hayat bulduğu ilçe, gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Keskin'in, "İlçemizin mülkiyetten sonra gelen en büyük sorunu" dediği derelerde artık ıslah çalışması başladı.

Bir süredir İBB, İSKİ ve Sultanbeyli Belediyesi, dere ıslahı için projeler üzerinde çalışmaya başlamıştı. Yapılan görüşmelerin ardından dere ıslahlarına başlandı. Bu çalışmayla birlikte hayat bulan projeler Sultanbeyli'nin eksiklerini gideriyor. İlçe genelinde yaklaşık olarak 7 dere bulunuyor. Proje kapsamında birçok derenin ıslahına başlayan ekipler, yakın zamanda dereleri ıslah edecek.

Halk için tehlike arz ediyor

Dereler çevrede yaşan vatandaşlar için tehlikeli bir alan oluşturuyor. Birkaç yıl önce İstanbul'da bulunan Ayamama deresi taşmış, ardından yaşanan sel felaketi, birçok kişinin yaralanmasına ve ölmesine sebep olmuştu. Bütün bunların bir daha yaşanmaması için çeşitli adımlar atan yetkililerin şimdiki hedefi Sultanbeyli ve çevre ilçelerde bulunan birçok derenin ıslahını yapmak ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede bulunan derelerin ıslah çalışmalarının uzun zamandır planlandığını ifade etti. Keskin, "Sultanbeyli adına hayata geçmiş olan önemli projelerden bir tanesi de bu dere ıslah çalışmaları. Uzun süredir İSKİ, İBB ve Fen İşleri Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışma yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunda Sultanbeyli ve diğer ilçeleri de içine alan bir dere ıslahı çalışması başladı" dedi.

Islahı yapılacak olan dereler

Adil Mahallesi'nde bulunan Hamidiye Deresi ve yine Adil Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi bağlantısında bulunan Karapınar Deresi ıslah çalışmalarının başladığı noktalar olarak berlirlendi. Hasanpaşa Mahallesi'nde bulunan Karanlık Dere ve Abdurrahman Gazi Mahallesi ile Mehmet Akif Mahallesi arasında bulunan Ak Tutan (Keçikale) Deresi de proje kapsamında ıslah edilen diğer dereler olacak. Mecidiye Mahallesi ile Turgut Reis Mahallesi arasında bulunan Uzundere de de çalışmalar gerçekleştirilecek. Uzundere'nin uzantısı olan Naldöken Deresi de yine proje kapsamında ıslahı yapılacak noktalardan bir tanesi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72