Sultanbeyli kent meydanı bereketlendi

Sultanbeyli Belediyesi'nin mahalle iftarları programında ikinci durak Kent..

Sultanbeyli kent meydanı bereketlendi

Sultanbeyli Belediyesi'nin mahalle iftarları programında ikinci durak Kent..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli kent meydanı bereketlendi
Sultanbeyli Belediyesi'nin mahalle iftarları programında ikinci durak Kent Meydanı'ydı. 10 bin kişinin buluştuğu iftar programı televizyonlardan canlı yayınlandı. İftar sonrası düzenlenen programlarla coşku gece boyu sürdü.

 Sultanbeyli'de Ramazan, düzenlenen Ramazan etkinlikleri ve iftar buluşmalarıyla dopdolu geçiyor. Hem Kent Meydanı, hem de Belediye Hizmet Binası Büyük Salonu'nda Başkan Keskin, Sultanbeylililerle buluşuyor. Ramazan'ı birlikte geçirmek, iftar sofralarında bu kutlu ayın bereketini paylaşmak adına düzenlenen iftar buluşmaları ise coşkunun kaynağı oluyor.

""

Sokaklara kurulan dev sofralardan ilki Antalya Caddesi'ndeydi. Bu hafta ise Kent Meydanı vatandaşları ağırladı. İlk iftar buluşması için çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı. Masalar kuruldu, meydan süslendi. İftar saati geldiğinde, Sultanbeylili binlerce vatandaş alanı doldurdu. 10 binden fazla vatandaş masalara yerleşti ve iftarı bekledi.

İftar öncesi konuşan Başkan Hüseyin Keskin, tüm vatandaşların Ramazanını tebrik etti ve “Bu akşam bu güzel programa katıldığınız için hepinize ve bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

""

Keskin “Ramazan ayında yaptığımız çeşitli çalışmalar vardı. Bildiğiniz gibi geçen yıl 15 mahallemizde sokak iftarları düzenlemiştik, bunları bu yıl 3'e düşürdük.” dedi ve Afrika'daki açlık gerçeğine değindi. “Ramazanın başında bir değerlendirme yaptık ve gündemimize bir konuyu getirdik. Bu yıl iftarlar düzenlemek yerine, bu bedeli Somali'ye göndermek istedik. Ben meclisimizin bütün üyelerine bu yardım faaliyeti için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu, ardından icraatlardan bahsetti.

Kurulan sofrada vatandaşlar yemeklerini yerken, masalarda yer bulamayan vatandaşlar için ise alanda yemek ikramı yapıldı. Programa katılan hiç kimsenin yemek yemeden dönmemesi için yoğun çaba sarf edildi.

""

İftar sonrası meydanda çocukları sürprizler bekliyordu. Düzenlenen Çocuk Şenliği'nde yapılan gösteriler ve ikramlar çocukları doyasıya eğlendirdi. Teravih sonrası ise Bekir Ünlüataer konser verdi.

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72