Sultanbeyli eğitimde proje atağı başlatıyor

İdari amirler ve okul müdürleri ile eğitim projelerini masaya yatıran...

Sultanbeyli eğitimde proje atağı başlatıyor

İdari amirler ve okul müdürleri ile eğitim projelerini masaya yatıran...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli eğitimde proje atağı başlatıyor

İdari amirler ve okul müdürleri ile eğitim projelerini masaya yatıran Belediye Başkan Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli'yi eğitim ve kültür ilçesi yapmak için kaynak aktarmaya hazırız” dedi.

Sultanbeyli Belediyesi Büyük Salon'da gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kaymakam Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, belediye başkan yardımcı ve danışmanları ile Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda ilk sözü alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, “Bu önemli toplantıyı hazırlayanlara teşekkür ediyor ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

""

Budak'ın ardından konuşan Başkan Hüseyin Keskin, “Ekibimizle birlikte göreve geldiğimizde ilçemizi değerlendirirken -en önemli sorun mülkiyet gibi gözükse de- en önemli sorunun eğitim olduğunu kabullenerek yola çıktık. Sultanbeyli'de bu anlamda çok önemli eksikliklerin olduğunu söyleyebiliriz. Okullarımızın yetersiz olması, mülkiyet problemi sebebiyle okul alanları oluşturulmasında çekilen sıkıntılar, kültürel alanların ve öğretmenler için nitelikli konutların olmaması, Sultanbeyli'nin dışarıda bilinen algısı gibi problemlerle karşı karşıya idik” dedi.

“Asli vazifemiz olmamasına rağmen, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bu konuya önem verdik” diyen Keskin, okul alanı oluştururken mülkiyet probleminin getirdiği sıkıntıları büyük bir titizlikle aşmaya çalıştıklarını söyledi ve “Kurulmuş bir şehri sonradan planlamanın çeşitli zorlukları var. Biz bu dönemde, çeşitli sebeplerden bu tarz arsaları olan vatandaşlarımızın haklarının kendilerine verilmesi kararı aldık ve bunun için tüm şartları zorladık” şeklinde konuştu.

""

Keskin, Sultanbeyli'nin hızla geliştiğini ifade ederek, “TEM otoyolu giriş-çıkışın tamamlanması ile ilçemizde her keseye uygun nitelikli konutlar yükselmeye başladı. İkinci etap olarak değerlendirilecek olan Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar giden metro, hızlı trenin ilk durağının ve üçüncü köprünün ayağının burada planlanıyor olması, Sultanbeyli'yi cazibe merkezi haline getirecek. Biz bunları gördüğümüz için eksiklerimizi hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Bu sebeple biz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve okullarımızın emrindeyiz. Yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız” dedi.

Başkan Keskin'den sonra konuşan Kaymakam Mehmet Ceylan, “Netice olarak, Sultanbeyli'de eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda kesin irade konuldu. Okul müdürlerinin desteği ve özverisi çok önemli. Projelerin uygulanmasında okulunuz, öğretmeniniz, veliniz ve öğrenciniz topyekun olacak. Biz de bu arada hem fiziki şartları, hem kadro yetersizliklerini giderme yolunda mesafe kat edeceğiz” dedi. Milletvekili Metin Külünk ise, “Kalkınan Türkiye, dünya ölçeğinde bilim adamları, fikir adamları yetiştiriyor. Bu başarının altında öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin hak ve hukukunu ödeme şansımız yoktur” dedi ve Sultanbeyli'nin de başarıyı hak ettiğini belirtti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72