Sultanbeyli bir yaşam alanına daha kavuştu

Sultanbeyli bir yaşam alanına daha kavuştu

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sultanbeyli bir yaşam alanına daha kavuştu

Sultanbeyli'nin çehresini güzelleştiren meydanlarına bir yenisi daha eklendi. Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Yunus Emre Parkı ve Meydanı düzenlenen törenle açıldı.

 

Sultanbeyli Belediyesi yaptığı çevre düzenlemelerine bir yenisini daha ekledi. Şehrin merkezine yakın olan ve halkın yoğun olarak kullandığı Yunus Emre Parkı ve Meydanı yenilenen yüzüyle Sultanbeylililerin hizmetine sunuldu.

Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ile vatandaşlar katıldı.

Sultanbeyli güzelleşiyor

Açılışta konuşan Başkan Keskin, “Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Yunus Emre Parkı ve Meydanı'nı sizler için yeniledik, büyüttük.  Sultanbeyli'nin çehresi her geçen gün biraz daha güzelleşiyor. Kent Meydanı, Mecidiye Mahallemizdeki Uzundere Meydanı ve Abdurrahman Gazi Cami Meydanı'nın ardından hizmete sunduğumuz bu parkımızla birlikte ilçemizin yaşam alanları giderek artıyor.” dedi. Parkta tüm detayların düşünüldüğünü söyleyen Keskin, “Çocuklarımız çift katlı oyun konsollarında oyunlar oynarken, anne ve babaları ile gençlerimiz, egzersiz aletlerinde spor yapabilecek. Yaşlılarımız gün içinde burada dinlenme ve sohbet etme imkanı bulabilecek. En önemlisi ise; tüm yapılanların engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun tasarlanmış olmasıdır” şeklinde konuştu. 

Sultanbeylili çocuklar kendi parklarını kendileri açtı

Yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile Sultanbeyli'nin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Keskin, mülkiyet çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Meclisteki 2B ile ilgili son gelişmeleri değerlendiren Keskin, “Yakın zamanda mülkiyet meselemizi de çözdüğümüzde hep birlikte Sultanbeyli'de mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından Keskin, “Sultanbeylili çocuklar kendi parklarını kendileri açacak” diyerek çocukları da yanına aldı ve parkın açılışını gerçekleştirdi.

""


Yunus Emre Parkı ve Meydanı

Yapılan çalışmalarla eski görüntüsünden kurtulup yenilenen ve büyüyen Yunus Emre Parkı, ilçe halkına yeni bir yaşam alanı haline geldi. Park, konumu itibariyle Kent Meydanı'na alternatif olma özelliği taşıyor. İçinde çocuklar için oyun konsolları ve vatandaşlar için dinlenme alanlarının yanında spor yapmak isteyenler için egzersiz aletleri bulunuyor. Üstelik tüm bu yapılanlar tamamen engelli vatandaşlar düşünülerek tasarlandı. Hem egzersiz aletleri,  hem de oyun konsolları engelli vatandaşların kullanımına uygun. 

Diğer parklardan birçok noktada ayrılan Yunus Emre Parkı ve Meydanı'nda tıpkı Abdurrahman Gazi Camii önünde olduğu gibi baskı beton kullanıldı. Çift katlı oyun gruplarıyla dikkat çeken park, Osmanlı Çeşmesi ve aydınlatmalarıyla estetik bir görünüme sahip.


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72