Sokak işgaline son verildi

Ekipler cadde ve sokakları kaplayan sandalyeleri kaldırdı

Sokak işgaline son verildi

Ekipler cadde ve sokakları kaplayan sandalyeleri kaldırdı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sokak işgaline son verildi

Asmalımescit'te sokak işgaline son verildi

Beyoğlu belediyesine ulaşan 1066 işgaliye şikayetini dikkate alan belediye ekipleri, Asmalımescit ve Cihangir'de çalışmalar yaparak, cadde ve sokakları haksız olarak kaplayan masa sandalyelerin kaldırılmasını temin etti.

Yasal sınırları zorlayanlara karşı zabıta denetimlerine Yeşilay yöneticilerinden Mehmet Sırrı Arvas da katılarak destek verdi. Vatandaşların uygulamadan memnun olduğu, ancak işletme sahiplerinin uygulamaya tepkilerinin sürdüğü belirtildi. 

Bu arada Çemberlitaş girişinden Ayasofya'ya varıncaya kadar Sultanahmet bölgesinde hem ana caddeler hem de ara sokakların işgal altında olduğu görüldü. Sokaklarda yürüyecek yer olmadığını anlatan vatandaşlar, Fatih belediyesinin de bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Zabıta ekiplerine destek veren Mehmet Sırrı Arvas, işgaliye uygulamasının olduğu yerlerde, bölge sakinlerinin yaya ve araçla bir yerden bir yere ulaşmasının adeta imkansız hale geldiğini söyledi. İşletmeler arasında, işletmeler ve yayalar arasında sürekli sürtüşme ve kavgalar olduğunu anlatan Arvas, şöyle konuştu: "bu sokaklarımızda kaos önlenemez bir şekilde yükselmektedir. İşletmeler işgaliye olayını maalesef 'sokak işgaline' dönüştürmüşlerdir." 

Beyoğlu Belediyesinin bu uygulamayı çok daha önceden yapması gerekirken gecikmeyle görevini yaptığını anlatan Arvas, şunları söyledi: "Protestocuların sesi gür çıkıyor diye, belediyeler görevden kaçmamalıdır. Bilindiği gibi, işgaliye bir kira sözleşmesi değildir. Geçici kullanımı ifade eder. Belediyeye ait mekanların hak tesis etmeyecek şekilde ilgilisine geçici olarak kullandırılmasıdır. Ayrıca, işgaliyeler ilgilisine kullandırıldıktan sonra ücretlendirilirler. Geleceğe yönelik tahsilat yapılmaz. Belediyeler uygun gördükleri anda, işgaliyeyi iptal edebilir, halkın lehine yeni uygulamalar yapabilir." 

Zabıta ekiplerinin denetimlerine katılan Mehmet Sırrı Arvas, özellikle alkollü içki ruhsatı olan ve sokakları işgal eden işletmelerin işgal alanlarının azaltılması konusuna Yeşilay olarak destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3