Sivaslılar buluştu

Sivaslılar ve Sivas dostları 30 Eylül ? 02 Ekim 2011 tarihlerinde Feshane'de

Sivaslılar buluştu

Sivaslılar ve Sivas dostları 30 Eylül ? 02 Ekim 2011 tarihlerinde Feshane'de

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sivaslılar buluştu

Sivaslılar ve Sivas dostları 30 Eylül ? 02 Ekim 2011 tarihlerinde Feshane'de bir araya geldi. Anadolu'da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivas'ın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçen Sivas Günleri'ne yalnız Sivaslılar değil tüm Sivas dostları katıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in başkanı olduğu Sivas Platformu organizasyonu olan programa binlerce vatandaşın yoğun ilgisi dikkat çekti.

Sivas Günleri'nde başta Sivas Merkez Kültürel Etkinlikleri olmak üzere, Sivas'ın 16 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinliklerini sergiledi. Birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler tüm İstanbullular'ın beğenisine sunuldu. Başta Sivaslı bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra birçok Devlet Adamı ve üst düzey yöneticinin katıldığı Sivas Günleri'ne katılım oldukça yüksek oldu.

""

Düşünce ve fikir platformlarının yanı sıra Sivas Günleri, Sivas'a ait folklorik değerlerin de kutlandığı adeta bir bayram niteliğinde geçti. Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçıları, Sivas yöresine ait türküleri seslendirdi. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri de etkinliğe renk kattı. Çeşitli Resim ve Fotoğraf Sergileri'nin açıldığı Feshane Sivas Günleri görsel bir şölene dönüştü.

AB Bakanı Egemen Bağış'ın açılış konuşmasını yaptığı programda, kültürel zenginliğimizin önemine dikkat çekildi. Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise platformun İstanbul'daki ve Sivas'taki tüm hemşerileri kucaklayıcı bir yapının olduğunu dikkati çektiği konuşmasında Türkiye'nin farklı kültür, sosyal yaşam ve siyasi görüşlere sahip bireylerinin bir araya gelerek oluşturulan Sivas Platformu'nun, beraberliğe önem veren bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

""

Etkinliğe; başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AB Bakanı Egemen Bağış olmak üzere Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş, çok sayıda bürokrat, iş, sanat ve spor camiasından birçok seçkin isim katıldı. Ayrıca Sivas Günleri organizasyonuna Sivas'a bağlı tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, dernek ve vakıf başkanları da katıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72