Şişli'de "beyaz baston" yürüyüşü

Şişli Belediyesi ve Altı Nokta Körler Derneği, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston..

Şişli'de "beyaz baston" yürüyüşü

Şişli Belediyesi ve Altı Nokta Körler Derneği, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Şişli'de "beyaz baston" yürüyüşü

Şişli Belediyesi ve Altı Nokta Körler Derneği, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü" dolayısıyla yapılan yürüyüşte görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi'nde toplanan Altı Nokta Körler Derneği üyesi görme engelliler, "Bastonumu Dinliyorum" adlı bir gösteri yaptı. Gösteride bir bölümü görme engellilerden oluşan 60 kişilik grup, beyaz bastonlarıyla çeşitli danslar yaparak, engellilerin sorunlarına dikkati çekti. Grup daha sonra alışveriş merkezinin içerisinde yürüyerek, kendilerini izleyen vatandaşlara görme engellilerin sembolü olan beyaz baston dağıttı.
Etkinliğe katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, gözlerini siyah bantla kapatarak yürüdü. "Biz görüyoruz, ya siz" yazılı bir pankartın açıldığı etkinlikle ilgili konuşan Sarıgül, "Şu anda gözlerimde bant var ve görmüyorum. Görmeyince görme engelli kardeşlerimizin neler yaşadığını hissediyorum. Burada farklı bir dünya var. Düşünün sadece duyuyorsunuz ama ne yazık ki görmüyorsunuz. Görmediğiniz andan itibaren farklı bir dünyaya gidiyorsunuz. Çok farklı bir yaşam var burada ve görme engelli
kardeşlerimizin, Türkiye'mizin her noktasındaki yurttaşlarımızın Allah rızası için mutlaka destek vermesi lazım. Bütün herkesi görme engelli kardeşlerimize destek vermeye çağırıyorum" dedi.
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok ise, "Herkesin gözünü kapatarak bizim nasıl yürüdüğümüzü, yollarda ne zorluklar çektiğimizi ama buna rağmen yılmadığımızı, bunun için mücadele ettiğimizi görmesini istiyoruz. Biz bu beyaz bastonu dahi ücretle alıyoruz. Devlete 15 yıl hizmet ettim, emekli oldum ama reçeteme bunu yazdıramıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3