Sınava girecek öğrencilere ipuçları

İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin, sınava...

Sınava girecek öğrencilere ipuçları

İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin, sınava...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Sınava girecek öğrencilere ipuçları
İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin, sınava girecek öğrencilerin daha başarılı olabilmesi için zihinsel aktivitelerini artırmaları yönünde, 6 öneride bulundu.
Yıl boyu çeşitli sınavlara girmek, düzenli bir şekilde çalışmak zorunda olan öğrencilerin, sınav başarılarını artırmak için bazı püf noktalara dikkat etmesi gerektiğini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Canfeza Sezgin, "Öğrenme okulda başarının önemli bir parçası. Fakat çocukların kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda farklı alanlarda dikkatini toplaması onların öğrenmelerini etkileyebilir. Basit çalışma alışkanlıkları, doğal odaklanma yeteneklerini artırmak için öğrencilere yardımcı olabilir. Çocukların ve ailelerinin sınavlarda başarılı sonuç alabilmesi için biraz çaba sarf etmesi ve özveride bulunması gerekir" diye konuştu.
Zihinsel odaklanma için bazı stratejilerin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sezgin, bu stratejileri şu şekilde sıraladı:

"1- Çalışmak için sessiz bir yer bulun. İnsanlara ve diğer dış uyaranlara bağlı gürültü, odaklanmaya zarar verir. Çalışmak için okulda kütüphaneye gidin veya yaşadığınız ortamda sessiz bir ortam oluşturun. Eğer başkaları ile yaşıyorsanız, onlara çalışacağınızı ve bunun için sessiz ortama ihtiyaç duyduğunuzu belirterek yardımcı olmalarını isteyin.

2- Yeterince uyuyun. Genelde büyük sınavlardan önceki gece boyunca çalışmanın iyi olacağı düşünülür ama uykusuzluğun zihinsel odaklanma yeteneğini yok edeceğini de unutmayın. Eğer kendinizi yorgun hissediyorsanız veya her zamankine göre odaklanmada sorun yaşıyorsanız 20 dakikalık uyku molası verin.

3- Çalışırken aperatif atıştırın ve biraz su için. Vücudunuz ve beyninizin en iyi şekilde çalışması için kaliteli besine ve suya ihtiyacı vardır. Zengin lif içeren atıştırma veya bir parça meyve yiyin. Yeterli enerjiyi sağlayacak kadar yiyin; aşırı miktarda tıka basa yemeyin. Aşırı yemek, kanın sindirim sisteminde daha fazla toplanmasına ve ağırlık çökmesine neden olur.

4- Her 45 dakikada bir ayağa kalkın ve gerinin. Bu şekilde vücudunuzdaki kanın hareketinde ve beyin dolaşımında artış sağlanır. Kollarınızı başınızın üstünde koyup kollar ve bacakları sallayın, bu şekilde birkaç dakika dolaşın. Küçük molalar odaklanmanızı arttırır ve daha uzun süre çalışmayı kolaylaştırır.

5- Ne kadar süre çalışacağınıza karar verin ve bunun için zaman belirleyin. Gerçekten odaklanma sorunu yaşıyorsanız kendinize 10 dakika boyunca odaklanacağınızı telkin edin ve bir alarm ile süreyi ayarlayın. Çalışmayı tamamladıktan sonra bir aperatif alın ve dolaşmak için kendinize birkaç dakika verin. Kısa süreli yüksek odaklanma sağlarsak, kısa süre sonra çok daha uzun bir süre odaklanmanız mümkün olacaktır.

6- Stres, odaklanma sorunu, hafızada tutamama ve yorgunluk hali sınava çalışanların en büyük düşmanıdır. Bu sorun için kolay ve emniyetli doğal destekler kullanabilirsiniz. Doğal desteklerin bir kısmı adaptojenlerden, bir kısmı da enerji üretiminde anahtar rol oynayan ürünlerden seçilebilir. Adaptojenler, vücudumuzu fiziksel ve ruhsal strese karşı hazırlamada yardımcı olur ve daha dirençli kılar. Ko-enzim Q10, B vitamin kompleksi, Rhodiola rosea kök ekstresi ve Propolis gibi doğal destekler zihinsel berraklaşmada, odaklanma yeteneğimizin arttırılmasında, halsizlik, yorgunluk ve stres yakınmalarımızın azaltılmasında yardımcı olmaktadır."
Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3