Simit arabasında bedava ekmek

Pendikli bir hayırsever, ihtiyaç sahipleri için bir simit arabasını her gün...

Simit arabasında bedava ekmek

Pendikli bir hayırsever, ihtiyaç sahipleri için bir simit arabasını her gün...

18 Temmuz 2013 Perşembe 13:33
Simit arabasında bedava ekmek

Pendikli bir hayırsever, ihtiyaç sahipleri için bir simit arabasını her gün ekmeklerle dolduruyor. Arabanın üzerine ihtiyacı olanlar sormadan alabilir’ yazılı notu bırakan hayırseverin bu anlamlı davranışı görenlerden takdirle karşılanıyor.

Büyüklerimizden hep dinleriz. Osmanlı döneminde sadaka taşı vardır. Sadaka vermek isteyenler oraya para bırakır ihtiyaç sahipleri de ihtiyacı kadarını alırdı. Günümüz kuşağı da bunu hep imrenerek dinler. Günümüzde de buna benzer bir örnekle karşılaştık. Ramazan dolayısıyla simitçiler çalışmıyor. Arabaları da yerlerinde sabit ve boş bir şekilde bekliyor. Bir hayırsever de, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir davranışta bulunarak Pendik Batı Mahallesi’nde boş duran arabanın içerisini ekmeklerle doldurup, üzerine de şöyle bir not bıraktı: ‘İhtiyacı olanlar içindir. İhtiyacı olanlar sormadan alabilir.’ İhtiyaç sahibi olanlar da ihtiyacı kadar ekmeği alarak karınlarını doyuruyorlar.

Son Güncelleme: 18.07.2013 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3