ŞİLE'DE DEVLET ÇİFTÇİ BULUŞMASI

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Şile Belediyesi..

ŞİLE'DE DEVLET ÇİFTÇİ BULUŞMASI

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Şile Belediyesi..

17 Mart 2013 Pazar 18:02
ŞİLE'DE DEVLET ÇİFTÇİ BULUŞMASI

 İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Şile Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği "Şile Çiftçilerin Sorunları ve Çözüm Yolları" isimli toplantıya katıldı. Şile Mercan Köşk Tesisleri'nde yapılan toplantıya; Kasım Piral'ın yanı sıra, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veysel Yiğin, köy ve mahalle muhtarlarıyla çok sayıda çiftçi katıldı.

 

         Öncelikle çiftçiler ve muhtarların sorunlarını dinleyen Kasım Piral, Şile'nin çok parçalı tarım arazilerine sahip olduğunu vurgulayarak, hayvancılık işletmelerinin çok küçük düzeyde kaldığını söyledi. Bu durumun Şileli çiftçilerin azmini kırmaması gerektiğini belirten Piral "Şu anda Şile'nin yaklaşık 60 bin dönüm arazisi mevcut. İlçede yetiştirilen 5 bin 600 büyükbaş ve 7 bin 700 küçükbaş hayvan olmasına rağmen, bu sayı yeterli seviyede değil. Şile, tarım potansiyeli yüksek bir İlçemiz. 13 Targel personeli Şileli çiftçilerin hizmetinde. Siz çiftçilerimizden tarımsal üretimin arttırılmasını bekliyoruz" dedi.

 

       Şile İlçesindeki üreticilerin Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi'ne(KKYDP) müracaat etmediklerinin de altını çizen Piral, Şileli çiftçilerden bu projelere müracaat ederek makine ekipman hibe desteklerinden faydalanmalarını istedi. Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve her türlü teknik konularda üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Piral, Şile'deki tarımsal verimliliği artırabilmek için her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

 

TARIMSAL DESTEKLEME MİKTARI 7.7 MİLYAR TL

 

      Türkiye'nin genel tarımsal konularına da değinen Kasım Piral, ülkemizdeki tarımsal hasılanın son on yılda 23 milyar dolardan 62,7 milyar dolara çıktığını vurgulayarak, kentleşmenin artmasına rağmen bu oranın gerçekleşmesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uyguladığı doğru politikaların sonucu olduğunu belirtti Ülkemizde 2012 yılında ödenen tarımsal destek miktarının 7,7 milyar TL'ye ulaştığını aktaran Piral, Bakanlık olarak 2023 yılında tarım alanındaki gayri safi yurtiçi hasılanın 150 milyar dolar, gıda ve tarım alanında mevcut 19 milyar dolarlık ihracat rakamının ise, 2023 yılında 40 milyar dolar olarak hedeflendiğini ifade etti. Sektörün son on yılda 3 kat büyüdüğüne işaret eden İl Müdürü Piral, Bakanlık olarak 2013 yılı bütçesinde desteklemelere 9 milyar TL pay ayrıldığını hatırlattı.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72