Şile Jandarması aman vermiyor

Şile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel bir ekip,

Şile Jandarması aman vermiyor

Şile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel bir ekip,

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Şile Jandarması aman vermiyor
Şile'nin coğrafi konumunun büyük bölümü Jandarmanın  sorumluluk alanında bulunmakta. Bu nedenle Şile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel bir ekip, son bir yılda yaptığı başarılı operasyonlar ile göz dolduruyor.

Edinilen bilgilere göre;  Şile'de 16 yıl önce evlendiği Rumen asıllı Türk vatandaşı Nela Diana Metaiyı öldüren Fuat Doğan, 9 yıl 7 ay sonra yakayı ele verdi.

Olay şöyle gelişti: Fuat Doğan, eşi Metai'yi 16 Mart 2002'de Şile Sofular Köyü Mağaralar Mevkii'nde öldürüp yola attıktan sonra, hastanede 5 gün yaşam mücadelesi veren Metai, son nefesinde ‘Beni kocam vurdu' demiş ve Jandarma, şüpheli Doğan'ın adresine gitmişse de kendisini bulamamış. Cinayetin ardından sırra kadem basan Doğan, sahte kimlikle yıllarca kaçak olarak yaşadı. Bu sürede, Şile Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli Doğan hakkında, ‘Kasten adam öldürmek' iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı. Ancak hiçbir yerde Doğan'ın kaydına ve izine rastlanmadı ve dosya da kapandı.

Kapanan dosya açıldı ve başarıyla sonuçlandı

Olayın üzerinden 9 yıl 7 ay geçti. İstanbul İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu'nun, ‘Sıfır faili meçhul, sıfır faili firar' talimatı üzerine harekete geçen Şile jandarma ekipleri, 22 Ağustos 2011 tarihinde 'Metai cinayeti' dosyasını yeniden açtı ve James Bond filmlerini aratmayacak bir takip, büyük bir başarıyla sonuçlandı. 



Film gibi operasyon yapıldı 



Ekipler ilk olarak, Doğan'ın Metai'den olan ve özel okulda okuyan 15 yaşındaki kızını mahkeme kararıyla takibe aldı. Genç kız mahkemede verdiği ifadede, “Babam nerede bilmiyorum” dedi. Bu kez Jandarma, e-okul sayfasından kızın notlarının kontrol edilip edilmediğini araştırdı. İncelemede 3 IP adresi tespit etti ve bunlardan biri C.D. adlı bir kadına aitti. Sonrasında Jandarma, tüpçü ve kurye kılığına girerek C.D.'nin evini gözetledi ve C.D.'nin Doğan'ın sevgilisi olduğunu tespit etti.Yapılan araştırma sonucunda Doğan'ın, kardeşinin kimliğiyle Bahçeşehir'de sinema işlettiği ortaya çıktı. Sinemaya operasyon düzenleyen jandarma, katili yakaladı.

Şile'de Jandarma gece gündüz çalışıyor 

Jandarma, ikinci olarak geçtiğimiz günlerde Şile bölgesine dadanan plywood hırsızlarını suçüstü yakaladı. İnşaatlarda kullanılan malzeme olduğu öğrenilen plywood'ları çalan dört kişilik hırsızlık çetesi jandarmanın yaptığı baskın sonucu yakayı ele verdi. Suat P,Yaşar Ç, Gökhan K, Levent Ç. adlı dört kafadar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şile Jandarmasının üçüncü başarısı, Türkiye genelinde beş ayrı yerde, İstanbul genelinde ise on sekiz ayrı yerde Telekom'a ait haberleşme kablolarını çalan yedi kişiden oluşan bir çetenin yine jandarmanın yaptığı başarılı bir operasyonla çökertilmesi oldu.

Jandarmanın bir diğer başarılı çalışması ise, Şile Çayırbaşı Köyü'nde uluslararası skandal bir olayı çözmek oldu. Jandarma ekipleri cinsel istismara uğrayan Ukrayna uyruklu iki bayanı kurtarmayı başardı. Jandarmanın son başarısı ise, çevrede sıkça rastlanılan hayvan hırsızlığını çözümlemek oldu. Haber: Nurcan Kırcalı

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72