SANCAKTEPE'ye Kosova'dan ziyaret

Türkiye'ye düzenledikleri geleneksel gezi programı kapsamında İstanbul'da...

SANCAKTEPE'ye Kosova'dan ziyaret

Türkiye'ye düzenledikleri geleneksel gezi programı kapsamında İstanbul'da...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
SANCAKTEPE'ye Kosova'dan ziyaret

Türkiye'ye düzenledikleri geleneksel gezi programı kapsamında İstanbul'da bulunan Kosovalı öğrenciler, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'i ziyaret etti.

Kosovalı öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan bir grup İstanbul gezisi kapsamında, Fatih Restaurant'ta Başkan İsmail Erdem'in konuğu oldu. Kosovalı öğrencilerle sabah kahvaltılı programda bir araya gelen Başkan İsmail Erdem, öğrenciler ve öğretmenler gerçekleştirdikleri ziyaretten çok memnun kaldığını belirtti. Misafirlerine kısa bir konuşama yapan Başkan Erdem, Kosova ile tarihi ve kültürel beraberliklerin olduğunu, bununda bu günlere kadar sürdüğünü belirtti.

Balkanlarla tarihi ortaklığın ve işbirliklerinin olduğunu da ifade eden Başkan Erdem, “Kosova yeşilliklerle dolu güzel, şehirleri mimarı yapıları ile Anadolu şehirleri gibi. Tabii güzellikleri ile birlikte ortak kültürün bir şaheseri olarak günümüzde varlığını sürdürüyor. Her iki ülke ile kültür, ticaret ve eğitim konularında beraberliklerin daha da artırması gerekir” dedi.

Başkan Erdem, Balkanların ve Kosova'nın manevi anlamda Türkiye'de yerinin çok farklı olduğunu, yılladır çekilen hasretliklerin yakın dönemde bu tür ziyaretlerle giderildiğini vurguladı. Misafirleri ile yakından ilgilenen Başkan İsmail Erdem, yaptığı konuşmada iki halk arsındaki köklü bağlara değindikten sonra eğitimin önemine de dikkatleri çekti.

Öğrencilere derslerine çok önem vermekleri gerektiğini söyleyen Erdem, ideallere ulaşmanın en iyi yolunun daha çok çalışmak olduğunu belirtti. Öğrenciler ve öğretmenler ise İstanbul'da bir haftada yaşadığı izlenim ve düşüncelerini paylaştılar. Öğrenciler, Türkiye'yi ikinci vatanlarında gibi gördüğünü, Sancaktepe'de kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı çok memnun kaldığını ifade ettiler.

Program sonunda Kosova İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Başkan Erdem'e, okullarının fahri mezuniyet diplomasını hediye ederek bir jestte bulundular. Öğrencileri Sancaktepe'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan İsmail Erdem, konuklarına Sancaktepe hatırası olarak hediyeler verdi. Gerçekleşen ziyaret programı sonrası Başkan İsmail Erdem, öğretmen ve öğrencilerden oluşan konuklarla topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Başkan Erdem, öğretmen ve öğrencileri, otobüslerine kadar giderek uğurladı.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3