Sancaktepe'ye iki modern park daha

Sancaktepe Yunus Emre Mahallesi'nde belediyenin yaptırmış olduğu Yumurcak...

Sancaktepe'ye iki modern park daha

Sancaktepe Yunus Emre Mahallesi'nde belediyenin yaptırmış olduğu Yumurcak...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'ye iki modern park daha

Sancaktepe Yunus Emre Mahallesi'nde belediyenin yaptırmış olduğu Yumurcak Parkı, Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz'ın da katılımıyla açıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen açılış törenine, İstanbul Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Yunus Emre Mahalle Muhtarı Rasim Ay, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Yunus Emre Mahallesi'ne ilk kez yapılan park, çocukları ve büyükleri çok mutlu etti.

""

Açılışta konuşan Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili devletin ve milletin birlikte el ele vererek bu sorunları aşacağına dikkat çekti. Boyraz ayrıca; “Doğulu-Batılı hangi bölgeden olursa olsun toplumumuzun sahip olduğu birliktelik her zaman devam edecek. Çünkü, devlet şefkat elini her zaman uzatmak zorunda. Bugün acımız büyük ama milletimizle bir bütün halinde bu sorunları çözeceğiz. Bundan sonra aydınlık yarınlar bizim olacak” dedi.

""

Boyraz konuşmasının devamında halkın mutluluğu için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini önemle vurguladı. Çocukların gözlerindeki mutluluğu görmenin büyük bir sevinç olduğunu, bu yüzden çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Erdem de parkın açılışında yaptığı konuşmada öncelikle şehitlere Allah'tan rahmet,  ailelerine başsağlığı diledi. 30 yıldır devam eden bu saldırıların dış mihraklar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Erdem, “Biz asırlarca bu ülkede hep birlikte dostça yaşadık. Milletimizin geleceği aydınlık olacak. Birlik ve beraberliğimizi dostluk ve kardeşlik ilişkileri içerisinde geliştireceğiz” dedi.

Erdem, konuşmasının devamında; “Yunus Emreliler'in hem nefes alacağı hem de çocukların rahatça oynayabileceği bir mekan olması için Yuvacık Parkı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılışa geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Size hiçbir zaman mahcup olmak istemeyiz. Eğer, bir eksikliği görüyor ve fırsat var da değerlendirmiyorsak bunun vebali çok büyüktür” dedi. Daha sonra kürsüye davet edilen Yunus Emre Muhtarı Rasim Ay da konuşmasında; “Daha önce bu mahallede hiç park yoktu. Belediyeye ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Umarım daha güzellerini yapmak nasip olur. Herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Milletvekili Osman Boyraz çocuklarla birlikte  kurdeleyi kesti. Bin  metrekare bir alan üzerine yapılan Yumurcak Parkı, sadece çocukların değil bütün vatandaşların taleplerini karşılayacak.  Oturma alanları, ipli oyun grubu, egzersiz aletleri ve oyun parkıyla çocukların ve ailelerin iyi zaman geçirmelerini sağlayacak park, yeşil alanı ve manzarasıyla mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.

Yumurcak Parkı'nda mevcut yeşil dokuyu geliştirmek için yapılan bitkilendirme çalışmalarında yetişkin çam ağacı, çalı dikimi ve çim ekimi yapılarak gelişimini sağlıklı devam ettirebilmesi için otomatik sulama sistemi yapıldı. Sancaktepe Belediyesi'nin kendi imkânları ile personeli tarafından yapımı tamamlanan parkta, ziyaretçilerin akşam saatlerinde de park alnından maksimum düzeyde yararlanması amaçlandı.

""
 

Abdurrahman Gazi Mahallesi ve Merve

Mahallesi ‘Mehtap Parkı'na kavuştu

Daha yaşanılabilir ve yeşil bir Sancaktepe için Belediye Başkanı İsmail Erdem'in çalışmalarıyla dört bir yanı park ve bahçelerle donatılan Sancaktepe aynı günde yeni bir parka daha kavuştu. Sancaktepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yürüttüğü kısa bir çalışmanın sonunda tamamlanan ‘Mehtap Parkı' da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haber-Foto: Nuran Enül

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72