Sancaktepeli öğrenciler Mucitler Atölyesi'nde bilimle tanışıyor!..

Sancaktepe Belediyesi, ilköğretim öğrencileri için “Mucitler Atölyesi”ni iki günlük süreyle Samandıra Kültür Merkezi'nde sergiliyor.

Sancaktepeli öğrenciler Mucitler Atölyesi'nde bilimle tanışıyor!..

Sancaktepe Belediyesi, ilköğretim öğrencileri için “Mucitler Atölyesi”ni iki günlük süreyle Samandıra Kültür Merkezi'nde sergiliyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepeli öğrenciler Mucitler  Atölyesi'nde bilimle tanışıyor!..

Çocukları bilimin ilginç ve aydınlık dünyasına götüren Mucitler Atölyesi, Sancaktepeli ilköğretim öğrencileri için deney setlerinden oluşan sergisini Sancaktepe'de açtı. Sergi, Samandıra Kültür Merkezi'nde 4-5 Ocak tarihlerinde öğrencilerin ilgisine sunuluyor. Sanacaktepe'de bulunan ilköğretim okulu öğrencilerinin belirli planla yapacağı ziyaret ile bilimin bize sunduğu şaşırtıcı ve gizemli dünya genç dimağlarca tanınmış olacak.  

Serginin ilk gününde açılışı yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kalabalığa yaptığı konuşmada bilimin kişi ve toplumların hayatındaki önemine dikkat çekti. Erdem; “ gerek sosyal, gerek fen tüm alanlarda bilimin yol göstericiliğini esas alan ülkeler güçlü ve gelişmiş ülkeler olmuştur. Bilim çağı olarak adlandırılan günümüzde ise yeni yetişen nesilleri çok iyi bilgi donanımı olan bireyler olarak yetiştirmemiz gerekir. Bu çalışma başta ülkemiz aynı zamanda tüm insanlığın yararına olacaktır” dedi. Başkan Erdem, Sancaktepe Belediyesi olarak eğitime verdikleri hizmetleri de kısaca anlattı. Konuşmaların ardından Başkan İsmail Erdem ve Belediye Başkan Yardımcıları sergiyi öğrencilerle gezerek oluşturulan deney setleri hakkında bilgi aldılar. 


""

Sancaktepeli öğrencilere bilimsel gerçeklerin uygulamalı olarak gösterildiği sergi, 6-14 yaş arası çocuklara hitap ediyor. Eğlenceli bir şekilde bilimsel deneylerin gerçekleştirildiği Mucitler Atölyesi iki ayrı bölümden oluşuyor.

Birinci bölüm; yedi adet deney setinin yer aldığı sergi alanından oluşuyor. Bu alanda ziyaretçiler, eğitmenlerin rehberliğinde birbirinden ilginç fizik deneylerini birebir uygulama ve izleme imkânına sahip oluyor.Çocuklar; Mevsimlerin Oluşumu (Elektrikli), Hava Kabarcıkları Cisimleri Batırır mı@f0 (Elektrikli), Neden Düşmüyor@f1, Pisagor Bağıntısı, Yokuş Çıkan Huni, Kemer Köprü Yapımı, Nasıl Nefes Alıyoruz@f2 Gibi deneyleri yapma şansını elde ediyor.

İkinci bölüm ise stand ortamında eğlenceli ve şaşırtıcı kimya deneylerinin sunulduğu bölüm. Malzeme olarak balon, pet şişe, pipet, kâğıt havlu, buz gibi zararsız malzemeler kullanılıyor. Ayrıca bu bölümde ilginç fizik ve biyoloji deneyleri için küçük deney setleri de bulunuyor. Yine bu bölümde ziyaretçiler eğitmenlerin rehberliğinde deneyleri birebir hem uyguluyor hem de izliyorlar. Bu bölümde; Sihirli Kumbara, Üç Boyutlu Hologram, Çarpışan Toplar, Güneş Sistemi, Dumandan Çemberler, Uçan Çemberler, Dar Kapıdan Geçmek, Boşluktaki Dünya,   gibi deneyler yapılıyor.

İki gün sürecek olan sergiyi tüm Sancaktepeli ilköğretim öğrencileri gezerek deneyleri kendileri yapabilecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72