Sancaktepeli gençlerle ‘Sosyoloji Söyleşileri'

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi, Sosyoloji Kulübü'nün...

Sancaktepeli gençlerle ‘Sosyoloji Söyleşileri'

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi, Sosyoloji Kulübü'nün...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepeli gençlerle ‘Sosyoloji Söyleşileri'

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Merkezi, Sosyoloji Kulübü'nün düzenlediği 'Sosyoloji Söyleşileri' devam ediyor. Türkiye'nin tanınmış sosyologları, bilim insanları, edebiyatçıları, siyasetçileri, sanatçılar, yazarları kendi alanlarında büyük çalışmalarıyla beğeni toplamış entelektüel kalemleri, Sosyoloji Kulübü eğitim etkinliklerinde 'Sancaktepeli geçlerle bir araya geliyor.

Geçtiğimiz hafta içinde, Gençlik Merkezi'nde Sosyoloji Kulübü  ‘Sosyal Bilinci Geliştirme ve Sosyal Olaylara Bakış' adlı söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı sosyolog Esra Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında sosyolojinin günümüzde en çok ihtiyaç duyulan bir bilim dalı olduğunu belirten Esra Albayrak: “Sosyoloji, insanların oluşturduğu toplumun içerisindeki ilişkileri, olay ve olguların sebep sonuç ilişkisi konu edinerek günlük yaşantımızdaki olaylara bakış açımızın geliştirilmesinde önemli derece rol oynar. Bu nedenle herhangi bir konunun sosyolojinin ilgi alanına girebilmesi için, insanlar arasında görülmesinin dışında toplum içerisinde de gözlenmesi gerekmektedir” dedi.

Toplumların kuruluş, yükseliş ve çöküş dönemleri ile toplumların kendi aralarındaki ilişkilerinden bahseden Sosyolog Esra Albayrak, kendi yaşadığı ve toplumu ilgilendiren olaylardan, 28 Şubat döneminden yaşanan süreçten alıntılar yaparak sosyolojik analizler yaptı. Günümüzdeki toplum -insan ilişkileri dâhil, din, özgürlük, adalet kavramları hakkında değerlendirmelerde de bulunan Albayrak, toplumun gelişiminde gelecek nesillere bu noktada büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Etkinliğe, sosyolog Esra Albayrak, Genç Gelecek Koordinatörü Sedanur Zavalsız, sosyoloji kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın ardından Esra Albayrak, katılımcıların sorularını yanıtladı. Program gerçekleştirilen kokteyle sona erdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3