Sancaktepe'den kardeş Burkina Faso'ya ziyaret

Sancaktepe Belediyesi ve Burkina Faso'dan Ouagadougou kenti Bogodogo...

Sancaktepe'den kardeş Burkina Faso'ya ziyaret

Sancaktepe Belediyesi ve Burkina Faso'dan Ouagadougou kenti Bogodogo...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sancaktepe'den kardeş Burkina Faso'ya ziyaret

Sancaktepe Belediyesi ve Burkina Faso'dan Ouagadougou kenti Bogodogo Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik ve işbirliği protokolü meyvelerini vermeye başladı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan, Başkan Yardımcıları Muhammed Ali Cankatar, Tarık Yusuf Uçar ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Bogodogo Belediye Başkanı Henry Sandaogo Kabore, şehir valisi  ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

Bir yıl önce Sancaktepe'de imzalanan iki şehir arasındaki kardeşlik ve işbirliği anlaşması sonrası gelişen ilişkiler, Sancaktepeli heyetin Afrika'daki kardeş şehri ziyareti ile devam etti. Uluslar arası camiada yerel idarelerin güçlerini birleştirmelerinin büyük önem kazandığı,  kentlere ve yurttaşlara daha yakın ilişkilerde olmaları açısından sosyal, kültürel ve siyasi boyutları derinleştirmede daha büyük bir görev düştüğü düşüncesi ile yapılan ziyaret sonrası, her iki heyette memnuniyetlerini dile getirdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Bogodogo ile 2011 yılında kardeşlik anlaşması imzalandığını belirterek, 12 ana başlık altında işbirliğine gidildiğini söyledi. Erdem, "Kentlerde insani değerlerin korunması ve gelişmesine ilişkin kamusal politikalar üretmeyi, yoksulluk sorunlarını azaltmak için programlar geliştirmeyi amaçlıyoruz. Burkina Faso aklımıza gelebilecek tipik bir Afrika ülkesi. Her türlü belediye hizmetlerine ihtiyaçları var. Bu çerçevede görüşmelerimiz oldu. Zamanın ve imkânların elverdiği ölçüde kardeşlik ilişkilerimizi geliştireceğiz" dedi. Erdem, "Belediyeleri klasik belediye hizmetleri kapsamında yardımlaşmaktan öteye her iki şehrin işadamlarının iletişimlerini de geliştirmeyi hedefliyoruz"  şeklinde konuştu.

""

Bogodogo Belediye Başkanı Henri Sandaogo Kabore ise, Türk heyetini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, küçülen dünyada güzel kardeşlikler kurmak ve bu kardeşliği yaşatmanın önemine dikkat çekti. Henri Sandaogo Kabore, konuşmasında, "Sancaktepe ile yapılan kardeşlik anlaşması iki ülke insanını birbirine yaklaştıracaktır" dedi. Başkan Kaboro,  Sancaktepe- Bogodogo arasındaki ilişkinin her geçen yıl daha da ilerleyeceğini belirtti.

4  gün süren ziyaretler sonunda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile beraberindeki heyet, Türkiye'ye döndü.

""

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72