Sancaktepe'de Ramazan söyleşileri devam ediyor

Sancaktepe Kadın Koordinasyon, Ramazan ayına özel düzenlemiş olduğu...

Sancaktepe'de Ramazan söyleşileri devam ediyor

Sancaktepe Kadın Koordinasyon, Ramazan ayına özel düzenlemiş olduğu...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de Ramazan söyleşileri devam ediyor
Sancaktepe Kadın Koordinasyon, Ramazan ayına özel düzenlemiş olduğu seminerlerin üçüncüsünü yaptı. 17Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen iftar programının ardından yazar Ayla Ağabegüm ve H. Sena Arı ;“Ramazanlar Ayı ve Adetleri”  adlı seminer verdi.

 

İftar sonrası yazar Ayla Ağabegüm ve yazar H. Sena Arı Sancaktepeli hanımlara; “Eski Ramazanlar ve Ramazan Adetleri”  konulu seminer verdi. H. Sena Arı konuşmasında Osmanlı döneminde Ramazan Ayının nasıl geçirildiğine dair bilgiler verdi. Arı,  saray erkânının ramazan ayı gecelerinde, Meddah ve Karagöz-Hacivat eğlenceleri gibi konulara yer verdiğini belirtti. Yazar Ayla Ağabegüm ise konuşmasında dün ile bugünü kıyaslayarak bu güne dair yapılması gerekenler konusunda duyarlı olmamız gerektiğini ifade ederek; “Toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerimiz var. Bugün yapmamız gereken şey güzel davranışlarımız ile birbirimize örnek olmalıyız…” şeklinde konuştu.

 

Söyleşinin ardından Ayla Hanım ve Haluk Hanım kitap imzaladılar. KKM merkez binada gerçekleşen seminere ilginin oldukça büyük olduğu gözlendi. Sancaktepe Kadın Koordinasyon Merkezi, söyleşi programları dışında değişik konularda çalışmalarını sürdürüyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72