Sancaktepe'de mahalleli açlık grevine başlıyor!

Sancaktepe'de mahalleli açlık grevine başlıyor!

09 Mart 2017 Perşembe 10:10
Sancaktepe'de mahalleli açlık grevine başlıyor!

Milli Emlak sorunu nedeni ile tapularını alamayan Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi’nde oturan hak sahipleri son çare olarak açlık grevine başlıyor.


 

Gazete olarak sürekli gündeme getirdiğimiz Veysel Karani Mahalle sakinleri, dertlerine çözüm bulamadıkları için açlık grevine başladı.  Milli Emlak tarafından vatandaşlara gönderilen arsa metrekaresi 2 bin 500 TL’lik ödeme emrine tepki gösteren Veysel Karani Mahallesi sakinleri, seslerini duyurmak için son çare olarak açlık grevine başlama kararı aldı.

Veysel Karani Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Tapu ve Milli Emlak sorunu nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. 280 TL olan maksimum rayiç bedel fiyatı Milli Emlak’ın son fiyat belirlemesiyle 2000-2500 TL’ye yükseldi. Sorunun çözümü için uğraşan mahalleli son çare olarak açlık grevine başlıyor.



''O PARAYI NEREDEN BULACAĞIZ?''

Bölgede Milli Emlak’a ait olan arsalar  bundan 1-1,5 yıl öncesine kadar 280 lira (metrekare) rayiç bedel ile (4706 sayılı kanunun 4/c maddesiyle) satışa sunuluyordu. Ancak aynı Milli Emlak şu anda vatandaşa metrekare rayiç bedeli 2000-2500 TL gibi büyük rakamlı tebligatlar gönderip, vatandaşa 15 gün süre tanıyor. Vatandaş bu süre içerisinde belirlenen tescil rakamını öderse, tapuyu adına tescil ettirebiliyor. Eğer ödeyemezse 4706 sayılı kanunun 4/c maddesinden yararlanma hakkını kaybediyor ve belirtilen bir tarihte yaşadığı alan açık artırma usulüyle satışa çıkarılıyor. Mahalleli, “O parayı nereden bulacağız” diyor.

Öte yandan bazı hak sahiplerine tebligatlar gönderilerek evlerinin boşaltılması istendi. Bir kısmında ise evler açık artırma ile satışa sunuldu. Seslerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmaya çalışan mahalle halkı “Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir pankart açtı.



Son Güncelleme: 09.03.2017 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3