Sancaktepe'de Kerbela ve şehitlerini anma günü

Samandıra Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hz Hüseyin'i anma programı ve aşure ikramı yoğun katılımla gerçekleşti.

Sancaktepe'de Kerbela ve şehitlerini anma günü

Samandıra Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hz Hüseyin'i anma programı ve aşure ikramı yoğun katılımla gerçekleşti.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de Kerbela  ve şehitlerini anma günü

 Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. günüde Kerbela'da şehit edilen Hz Hüseyin'i anma programları tüm yurtta düzenlendi. Sancaktepe Belediyesi'nin düzenlediği ve yoğun katılımla gerçekleşen program Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra günün önemi üzerine yapılan konuşmalarda Kerbela'nın bir mağlubiyet değil, zafer olduğu vurgulandı. Programa, Belediye Başkanı İsmail Erdem, yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan İsmail Erdem; “Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure gününün tüm İslam alemi içinde tarihi ve kültürel olarak özel bir yeri bulunmaktadır. Kerbela olayı asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin, anlamlı ve öğreticidir. Kerbela iyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, hak ile haksızlığın hesaplaşmasıdır. Bu müessif olayların tekrar yaşanmaması için her zamankinden daha bilgili ve uyanık olma mecburiyetindeyiz” dedi.

Günün mana ve önemini anlatan Prof. Dr. Cevat Akşit hoca ise geçmişte ve günümüzde insanlığın bir takım sorunlar yaşadığını belirterek başladığı konuşmasında bu sorunların temelinde insani değerlerden uzaklaşmanın olduğunu belirti. Akşit; “İnsanlık her geçen gün insani değerlerden uzaklaşmanın bedelini daha da ağır faturalarla ödemektedir. Açlık, sefalet, esaret, savaş ve gözyaşı gibi insanlığı bezdiren bu sorunlar nasıl çözülecek@f0 Bize göre insanlığın huzuru ve erdemi değerlerin tahsisi için Ehli Beyt iyi tanınmalıdır”dedi.


""

Kısaca Kerbela olayını da özetleyen Akşit, olayın günümüze bakan yönleri anlattıktan sonra, olaydan alınması gereken ibret verici dersler olduğunu sözlerine ekledi. Program, Serdar Tuncer tarafından okunan Hz Hüseyin'i konu alan şiirlerle son buldu. Program sonrası ise katılımcılara Başkan Erdem, Aşure tatlısı ikramında bulundu.


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3