Sancaktepe'de ‘Engelli Hakları' paneli

Sancaktepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, ‘Engelli Hakları' konulu panel düzenlendi.

Sancaktepe'de ‘Engelli Hakları' paneli

Sancaktepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından, ‘Engelli Hakları' konulu panel düzenlendi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de ‘Engelli  Hakları' paneli

Panelistler engelli vatandaşların yararlanabilecekleri haklardan söz etti.

 Sancaktepe Kent Konseyi Sancaktepeliler'e günün anlam ve önemine dikkat çekmek aynı zamanda konu ile ilgili halkı bilgilendirmek amaçlı bir panel düzenledi. Genco Erkal Kültür Merkezi'ndeki panel halk tarafından ilgi ile izlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem engellilere belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlatarak İSÖM ve evde bakım hizmeti ile ilgili konularda Sancaktepeliler'i bilgilendirdi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber ise panelle ilgili kısa bir açıklama yaparak panelistlere söz verdi. Konuşmacılardan Önal İnaltekin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engellilerle ilgili yapılan çalışmalar, mevcut durum hakkında bilgi verdi. 90 bin özürlü ile iletişim halinde olduklarını belirten İnaltekin, çalışamayacak durumda olan kişilere maaş verildiğini, 32 bin kişinin de evde bakımının gerçekleştirildiğini anlattı.

Engellilerin örgütlenmeleri ile konuşma yapan Hasan Kaya, engellilerin sendikalar, meslek örgütleri, insan hakları örgütleri gibi örgütlenmelerle eğitim, çalışma, sağlık, erişim başta olmak üzere öncelikli talepleri etrafında ortak çalışmalar, işbirlikleri yapabileceğini belirtti.


""

Sibel Yardımcı ise Toplum Hayatında Engellilerin Yeri Kent Hakkı Kapsamında Engelli Hakları üzerine bir konuşma yaptı.

Cemalettin Gürsoy, yasalar karşısında engellilerin durumu hakkında yaptığı konuşmada her geçen gün devlet olarak engellilere pozitif anlamda ayrımcılığın yapılmasının faydasını ve bu konudaki iyileştirmelerin Avrupa seviyelerine getirilmesine dikkat çekti. Milletvekili Lokman Ayva ise, hükümetin ‘Engellilere Bakışı' konusundaki çalışmaları özetledi, yasal hak ve engellilere maddi destelerdeki yapılan iyileşmelere dikkati çekti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72