Sancaktepe'de ‘dijital arşiv' dönemi başladı

Sancaktepe'de ‘dijital arşiv' dönemi başladı

Sancaktepe'de ‘dijital arşiv' dönemi başladı

Sancaktepe'de ‘dijital arşiv' dönemi başladı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de ‘dijital  arşiv' dönemi başladı

 Sancaktepe Belediyesi, evrak takibinin daha kolay sürdürülmesi ve vatandaşların işlemlerini hızlıca sonuçlandırması için başlattığı dijital arşivleme çalışmalarını tamamladı. Belediyenin teknolojik kolaylıktan yararlanma düşüncesi ile 2010 yılının Ağustos ayında başlattığı çalışma sonucu ‘dijital arşiv' Şubat ayı başında hizmet vermeye başlayacak. Çalışmanın şimdilerde personel eğitimi kısmı yürütülüyor.

Yeni arşivleme sistemi ile emlak, imar, temizlik, sağlık ve fen işleri arşivleri dijital ortamda kayıt altına alındı. Vatandaşların taleplerine zaman kaybı olmadan anında cevap vereceği çalışma, sistemin sunduğu hız ve kolaylık sayesinde görevli personel tarafından istenilen belgeye kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlayacak.

Dijital arşivleme çalışmalarını 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Sancaktepe Belediyesi, çalışma kapsamında belediye birim müdürlüklerinin dosyalarını arşivledi. Toplam 242.800 adet evrakın dijital kayda alındığı çalışma Şubat ayından itibaren halkın hizmetine sunulacak. 

Ülkemizde birçok kurumun bu sisteme geçmesindeki etkenler arasında halka kolaylık sağlanması, işlemlerin hızlanması, bilgi ve belgelerin güvenliğinin artması bulunuyor. Bu sistem sayesinde işin yükü azalırken iş verimliliği de artıyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3