Sancaktepe istiklal Şairi Ersoy'u andı!

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıl dönümünde Sancaktepe'de düzenlenen programla anıldı.

Sancaktepe istiklal Şairi Ersoy'u andı!

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıl dönümünde Sancaktepe'de düzenlenen programla anıldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe istiklal  Şairi Ersoy'u andı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun simgesi olan İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yıl dönümünde Sancaktepe'de düzenlenen programla anıldı.

 Sancaktepe Belediyesi mili şairimizin vefat yıldönümü münasebeti ile hazırladığı panelde M. Akif Ersoy'u değişik yönleri ile anlattı. Samandıra Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, gençlerin vatan ve millet şuurunu almaları için kültürel faaliyetlere aralıksız devam ettiklerini, gençlerin ancak bu tür programlarla benliklerine sahip olabileceğini kaydetti.

Erdem; “Çanakkale şehitlerimizi anarak tarihi geçmişimizle bağ kuruyoruz. Yaptığımız geziler ve orada anlatılanlarla gençlerimize Çanakkale'deki o ruhu tekrar yaşatıyoruz. Bu ülkeyi üstün ve farklı kılan mili ve manevi değerlerimizi korumaya çalışıyoruz. Bugün de Mehmet Akif'i anıyoruz. Akif'in hayatını, kişiliğini, bu ülke için yaptıklarını başta gençlerimizin bilmesini istiyoruz” dedi.


""

Kaymakam Necmettin Kalkan ise İstiklal Marşı Şairi'nin ülkemiz için çok büyük bir değer olduğunu belirterek, Akif'in kişiliği ile de örnek biri oluğunu belirtti. Kaymakam Kalkan, Cumhuriyetin kurulmasında yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Program konuşmacı olarak katılan edebiyatçılar ise, Akif'in şahsiyeti, şairliği, yaşadığı dönemde vatan için yaptığı fedakârlıkları, vatan sevgisi gibi konularda bilgi verdi.

Yavuz Bülent Bakiler, Akif'in bir milli şair olduğunu belirterek istiklal marşının çok iyi okunup tahlil edilmesi gerektiğini, o ruhun yeni nesillere çok iyi aktarılmasının mili bir görev olduğunu vurguladı. Mustafa Miyasoğlu ise Akif'in ilmi ve edebi yönünü dile getirerek bir şiiri büyük yapan şeyin, şairin his dünyasındaki heyecan olduğunu belirterek Akif'in bu yönü ile sanatçı ruhunun çok büyük olduğunu sözlerine ekledi. 

Konuşmasında daha çok milli şairimizin hayatta iken ve vefatından sonra kendisinden övgü ile bahseden meşhurların yazılarına dikkat çeken İsa Kocakaptan ise, M. Akif'e düşünce dünyası itibari ile ters olanların dahi Akif'e saygı duyduğunu sözlerine ekledi. Katılımcılar, konuşmalarında Safahat'tan seçtikleri şiirlere sık sık yer verdi. Programının sunuculuğunu üstlenen tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez ise Akif kostümü ile Milli Şair'in şiirlerini katılımcılara okurken duygulu ve heyecanlı anlar yaşanmasını sağladı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72