Şampiyonlara ödülleri verildi

Şampiyonlara ödülleri verildi

08 Mart 2017 Çarşamba 14:20
Şampiyonlara ödülleri verildi
Altınok Öz 2017 İstanbul Küçükler Ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Ödül Törenine Katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 2017 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Kartal Belediyesi işbirliği ile Kartal Belediyesi Sahil Bina’da gerçekleştirilen turnuvaya, 7 farklı ilçeden 96 öğrenci katıldı. 2 gün süren turnuvanın ödül törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Kiraz Uzuntaş ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Gençlik Kolları Başkanı Uğur Temel ve yönetimi ile Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve sporcuların aileleri katıldı. Turnuvada, Anadolu Yakası’nın 12 takımı, Kartal grubunda yarıştı. İstanbul finallerine katılım hakkını Kadıköy A Takımı, Alares Takımı ve Kartallar 2 Takımı elde etti. Kartal Belediyespor Kulübü kız oyuncularından oluşan Kartallar 2 Takımı, turnuvanın kızlardan oluşan tek takımı olmasıyla dikkatleri üzerlerine çekti. Kartallar 2 Takımı’na ödüllerini Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz takdim etti.

“Düşünen, yaratıcı ve özgür beyinlere ihtiyacımız var”

Satrancın beyin gelişimine sağladığı katkıya vurgu yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz sözlerine şöyle devam etti. “Çocuklarına değer veren ve yarışmanın sonuna kadar bekleyip çocuklarını satranca getiren tüm aileleri kutluyorum. Sağda solda vakit geçirmek varken aklıyla güzel bir oyuna katılan genç yarışmacıları da tebrik ediyorum.  Belediyemizin bu organizasyonunda görev alan ekibe teşekkür ediyorum. Bir şeyi de belirtmek istiyorum. Kartal Belediyesi binasının biraz üstünde Yukarı Mahalle Muhtarlığı’nın tam karşısına Akıl Oyunları Merkezi açtık. Briç ve satranç takımlarının ana merkezi orası. Biz istiyoruz ki Kartal satrançta Türkiye’nin merkezi olsun. Bu yolda da iyi ilerliyoruz. Nihat Erim İlkokulunda teneffüs aralarında çocuklar bahçede oynamak yerine, okul koridorlarına kurulmuş olan satranç takımlarının başına koşuyorlar. Belki de hedeflediğimiz en güzel yer orası… Satranca önem vermemizin nedenine gelince bir kere çocuklar vakitlerini güzel harcıyorlar.  Beyinleri bu sayede gelişiyor. Geçenlerde sosyal medya hesabımda ‘Beyin aranıyor’ diye bir fotoğraf paylaşmıştım. Bizim hakikaten beyine ihtiyacımız var. Düşünen insana, yaratıcı insana ve özgür beyinlere ihtiyacımız var. Onun için bu konuda katkıda bulunan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Türk Satranç Federasyonu’na ayrıca teşekkür ediyorum. 8 yıldır onların desteğini de görüyoruz. Bu arada iki gün sonra 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Buradan tüm kadınlarımızın gününü de kutluyorum. İnşallah Avrupa’nın birçok ülkesinden daha önce hak kazanan kadınlar, önümüzdeki süreçte o haklarından mahrum olacak durumla karşı karşıya gelmezler diyerek sizlere iyi günler diliyorum.” dedi.
Son Güncelleme: 08.03.2017 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3