Sağlıklı ekmek için denetimler devam ediyor

Sağlıklı ekmek için denetimler devam ediyor

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sağlıklı ekmek için denetimler devam ediyor

Beykoz Belediyesi, Tarım ve Köy İşleri İl Müdürlüğü işbirliği ile ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimler gerçekleştirdi. Başkan Çelikbilek temizlikten gramaja, işletme kayıt belgelerinden tuz oranına kadar birçok konuda esnafları uyardı.

 

Beykoz Belediyesi, rutin olarak sürdürdüğü işyeri denetimlerine devam ediyor. Tarım ve Köy İşleri İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sabah erken saatlerde yedi fırın ve unlu mamül üreten işyerlerine yönelik denetim yapıldı. Denetime katılan Başkan Çelikbilek, fırın işletmecilerini özellikle hijyen ve gramaj konusunda uyardı. Kullanılan kapların ve fırçalarda sorunlar tesbit edilirken, genel olarak hijyen, işletme ruhsat belgesi ve gramaj konusunda olumsuzluklara rastlanmadı.

Amaçlarının ceza uygulamak olmadığını vurgulayan Başkan Çelikbilek şunları söyledi: “Ekiplerimiz rutin olarak denetimlerini sürdürüyor. Halkımızın sağlığı açısından üretim yapan işyerlerinin her fırsatta dikkatli olmaları, kurallara uygun hareket etmeleri gerekiyor. İlçemizde yaptığımız denetimlerde mühürlenecek bir durum yaşanmadı. Genel olarak esnaflarımızın durumu birkaç küçük eksiklik dışında iyi. Duyarlı esnafımıza teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz işletmecileri eksiklikler konusunda uyardılar ve 15 gün süre tanıdılar. 15 gün sonra tekrar denetimler yapılacak ve eksiklik tespit edilirse cezai müeyyide uygulanacak. Amacımız ceza değil, tertipli, düzenli, daha sağlıklı üretimi teşvik etmektir. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile ekmek ve diğer ürünleri yemesini sağlamaktır. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tuz oranı  %1,5 oranına düşürüldü. Kepek oranı artırıldı. Tarım ve Köy İşleri İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri ile birlikte 1 Temmuz'dan itibaren bu konuda da denetimlerimizi artıracağız.”

 
  

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72