Pendik'te yeni proje

Ekonominin kazanacağı yepyeni bir sosyal projeyi hayata geçiriyor.

Pendik'te yeni proje

Ekonominin kazanacağı yepyeni bir sosyal projeyi hayata geçiriyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te yeni proje

Pendik Belediyesi hem ihtiyaç sahiplerinin, hem çevrenin hem de ekonominin kazanacağı yepyeni bir sosyal projeyi hayata geçiriyor. 'Sosyal Paylaşım Projesi' ile evlerde kullanılmayan ya da onarıma ihtiyacı bulunan eşyalar, ihtiyaç sahipleri için meslek lisesi öğrencileri tarafından yeniden onarılarak 'Hayır Çarşısı'na gönderilecek.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği 'Ne İş Olsa Yaparım', 'Hurda Araç Toplama Kampanyası' ve 'Kara Kışta Beyaz Yardım' gibi örnek sosyal projelerle vatandaşın takdirini kazanan Pendik Belediyesi, bu alandaki ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. 'Sosyal Paylaşım Projesi' ile eski ya da bozuk ev eşyaları yeniden değerlendirilerek Pendik Belediyesi Hayır Çarşısı'na gönderilecek. Uygulama 1 Mayıs'tan itibaren başladı.

İhtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen proje ile onarıma ihtiyacı bulunan ya da hurdaya çıkmış buzdolabı, çamaşır makinesi gibi ev eşyaları, belediye yetkilileri tarafından evlerden alınarak Güllübağlar İMKB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile Pendik Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi'ne gönderilecek.

Öğrenciler tarafından onarımı yapılacak olan ev eşyaları, daha sonra 'Hayır Çarşısı'na teslim edilecek. Buradan da ihtiyaç sahiplerine çalışır vaziyette ücretsiz olarak gönderilecek. Onarımı yapılamayan ya da tamamen hurdaya çıkmış ev eşyaları ise çevreye ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla geri dönüşüme gönderilecek.

Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin Pendik Belediyesi'nin her zaman sosyal projeleri ön planda tutan bir kurum olduğunu belirterek, "Sosyal Paylaşım Projesi ile hem ihtiyaç sahibi, hem ekonomi hem de çevre kazanacak" dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72