Pendik'te liseliler kıyasıya yarıştı!

Liselerarası Münazara Yarışması'nın finali Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Pendik'te liseliler kıyasıya yarıştı!

Liselerarası Münazara Yarışması'nın finali Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te liseliler kıyasıya yarıştı!

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Liselerarası Münazara Yarışması'nın finali Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

 Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen münazara yarışmasında Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri ‘Geleneklere bağlı kalarak çağdaşlaşmak mümkündür' teziyle, Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi ise, ‘Geleneklere bağlı kalarak çağdaşlaşmak mümkün değildir' antiteziyle birinci oldu. Üçer kişilikten oluşan gruplar ilk başlarda heyecanlansalar da ileriki turlarda istedikleri performansları fazlasıyla gösterdiler.

Yarışmada öğrencilerin birbirlerine karşı verdikleri başarılı örnekler jüri kadar seyircileri de karar vermekte zorladı. Örneğin Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk'ün inkılâplarından örnekler vererek geleneklere bağlı kalmadan şapka, harf devrimi gibi yenilikler gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu örnekten hemen sonra söz alan Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin de yine Atatürk'ün geleneklere bağlı bir şekilde yetiştiğini ve bu konudaki örnek sözlerini konuklara sunması zekice bir hamle olarak nitelendirildi.

Ancak tüm çabalara karşın iki saat süren yarışmada Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi öğrencilerinin daha baskın bir şekilde konuya hâkim olmaları birinci olmalarını sağladı. Ekip şimdi 4 Ocak'ta Sancaktepe birincisi ile İstanbul birinciliği için mücadele edecek. 

Yarışmada öğrencilerin birbirlerine karşı verdikleri başarılı örnekler jüri kadar seyircileri de karar vermekte zorladı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3