Pendik'te hayaller gerçeğe dönüşüyor

Kadınların girişimcilik hayallerini 5 yıldır gerçeğe dönüştürüyor

Pendik'te hayaller gerçeğe dönüşüyor

Kadınların girişimcilik hayallerini 5 yıldır gerçeğe dönüştürüyor

11 Temmuz 2013 Perşembe 16:29
Pendik'te hayaller gerçeğe dönüşüyor

 

Kadınların girişimcilik hayallerini 5 yıldır gerçeğe dönüştürüyor

Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM) Temmuz ayında beşinci yılını doldurdu.  Bugüne kadar onlarca kadının hayalini ‘Bir fikriniz varsa biz de varız’ sloganıyla gerçeğe dönüştüren ve onları iş sahibi yapan KİŞGEM’de şu anda 23 girişimci faaliyet gösteriyor. 

Pendik Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliğiyle AB Fonlarınca desteklenen Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM), kısıtlı imkânlara sahip kadın girişimcilere atölye dâhil birçok olanak sağlıyor.  Kurulduğundan beri bir çok kadına girişimcilik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunan  KİŞGEM’de şu an 23 kadın üretim faaliyetinde bulunarak gelir elde ediyor. KİŞGEM Sorumlusu Nesrin Çıklabakkal, girişimcilere teknik imkânların yanı sıra seminer, konferans gibi eğitim odaklı etkinlikler de düzenlediklerini belirterek, “Etkin iş planı hazırlanmasından yönetim danışmanlığına,ofis ve üretim  yerinden teknik , hukuki ve ticari yardıma  kadar bir çok konuda destek sunuyoruz. Bir fikri olup kendi işini kurmak isteyen veya işletmesini yeni kurmuş kadın girişimcileri bekliyoruz” dedi. .

 ""

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: Girişimci ruha sahip kadınlarımızı destekliyoruz

 

Kadınların  iş sahibi olabilmeleri ve fikirlerini üretime dönüştürebilmeleri  için Pendik Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı  Dr. Kenan Şahin, ‘kadınlar güçlü olursa, aileler de güçlü olur.  Amacımız,   yaratıcı ve üretken  kadınlarımızı  destekleyerek onların hem aile, hem de  ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak. Hayalleri olan girişimci kadınları cesaretlendirmek, teşvik etmek  gerek.  KİŞGEM, bu anlamda önemli işler başardı. Biz de destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

KİŞGEM benim için okul gibi”

 

KİŞGEM’li Nuray Kurt, tekstil sektörü üzerine faaliyet göstererek 0-6 yaş grubu çocuklar için özel kostümler dikiyor.  Henüz iki buçuk ay olmasına rağmen KİŞGEM’den çok şey öğrendiğini ifade eden Nuray: “Burası bir okul gibi. Aynı yollardan geçtiğimiz için diğer girişimcilerle birbirimizi çok iyi anlıyoruz.”  diyor.  Üretimi şimdilik KİŞGEM’deki atölyesinde yapan Nuray Kurt: “Toplu sipariş olduğunda fason üretim yapıyorum. Hedefim ileride çalışanlarımın da olması. Böylece üretimi direk kendim gerçekleştireceğim” şeklinde konuşuyor.

Son Güncelleme: 11.07.2013 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72