Pendik'te esnaf sandığa gitti

Pendik'te alışverişin en önemli adreslerinden biri olan 19 Mayıs Caddesi'nin...

Pendik'te esnaf sandığa gitti

Pendik'te alışverişin en önemli adreslerinden biri olan 19 Mayıs Caddesi'nin...

12 Temmuz 2013 Cuma 17:01
Pendik'te esnaf sandığa gitti

 

Pendik’te esnaf sandığa gitti: Çalışmalar 13 Ağustos’ta başlayacak

 

Pendik’te alışverişin en önemli adreslerinden biri olan 19 Mayıs Caddesi’nin düzenleme çalışmalarının başlama tarihi ile cadde modelinin belirlenmesi için oylamaya gidildi. Oylama sonunda esnaf,  çalışmaların 13  Ağustos tarihinde başlamasını  ve plan olarak ‘bir şerit araç parkı, bir şerit araç geçişli’ sistemi tercih etti.

19 Mayıs Caddesi esnafı, Pendik Belediyesi tarafından kendilerine sunulan iki cadde modelinden birini ve düzenlemenin başlama tarihini belirlemek üzere sandığa gitti. Daha önce de benzer kararlar için referanduma giden Pendik Belediyesi, bu kez ticari hayatın en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan 19 Mayıs Caddesi ile ilgili kararı esnafa bıraktı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  tarafından bilgilendirme toplantıları yapılan, tek tek gezilerek de esnafa anlatılan düzenleme çalışmasıyla ilgili son kararı esnaf verdi. Çatısız Çarşı Derneği tarafından organize edilen oylama Batı Mahallesi Muhtarlığı üst katında bulunan dernek binasında gerçekleşti. Gün boyu devam eden oylamaya 52 esnaf katıldı. Oylamada 52 esnaftan 37’si cadde düzenleme çalışmalarının 13 Ağustos’ta başlanması gerektiği yönde oy kullandı. 15’i ise karşı yönde oy verdi.

Cadde modeli bir park ve bir trafik akış yönlü 

Cadde modelinin belirlenmesi ise oylamanın diğer bir maddesini oluşturdu. Esnafa iki seçenek sunuldu. Birinci seçenek ‘bir şerit araç parkı, bir şerit araç geçişli’; ikinci seçenek ise ‘tek araç geçişli’ olarak esnafa sunuldu. Yine oylama ile gerçekleşen belirlemede 52 esnaftan 26’sı ‘bir şerit araç parkı, bir şerit araç geçişli’ olarak caddesinin modelini belirlemiş oldu. 24 esnaf ikinci seçenekten yana oy kullanırken; 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Çatısız Derneği Başkanı Mehmet Sever, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in talebi üzerine bir seçim yapılarak herkesin gönlünün olması noktasında bir karar alındığını; çoğunluğun haklarına riayet edilmesi adına bir seçim gerçekleştiğini ifade etti. Sever, düzenleme çalışmasının ortalama üç aylık bir süreci kapsadığını, etap halinde gerçekleşeceğini ve esnafın bayram satışlarını düşük düzeyde etkilemesi için projeye Kurban Bayramı öncesi on gün ara verileceği bildirdi.

Son Güncelleme: 12.07.2013 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72