PENDİK'te diş sağlığı taraması

Pendik'te sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yaklaşık 90 bin çocuğa...

PENDİK'te diş sağlığı taraması

Pendik'te sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yaklaşık 90 bin çocuğa...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
PENDİK'te diş sağlığı taraması

Pendik'te sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yaklaşık 90 bin çocuğa, ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında ağız ve diş sağlığı haftasında bir de diş güzellik yarışması yapılacak. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin; bu tarz geniş bir uygulamanın Türkiye'de ilk defa yapıldığına dikkat çekerek tarama sonucunda Pendik'in ciddi bir diş haritasının ellerinde olacağını ifade etti.

Pendik Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şifa Hastanesi'yle ortaklaşa düzenlenen ‘Diş Güzelliği Yarışması' kapsamında Belediye Başkanı Kenan Şahin, 75.Yıl Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'nda minik öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Başkan Şahin diş sağlığının insan hayatındaki önemine dikkat çekerken çocuklara da uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

“Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında fakat diş sağlığı hayatı doğrudan tehdit etmediği için bu konuya insanların yeteri kadar önem vermiyor” diyen Şahin; Pendik'in ciddi bir diş haritasının ellerinde olacağını ifade etti ve Kasım ayının sonuna kadar Pendik'te bulunan ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 90 bin çocuğun diş taramasının gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Şahin, konuşmasında ayrıca geçen yıl başlattıkları ‘Pendik Okuyor' projesinin bu yılki eğitim ve öğretim döneminde süreceğini belirtti. Projenin Yerel Yönetimler ve Gençlik' konulu proje yarışmasında dereceye girdiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini yineleyen Şahin, “Pendik Okuyor, bugüne kadar düzenlediğimiz projelerin en önemlilerinden biriydi. Teknoloji, sanat ve bilimde üreten bir toplum olmamız için herkesin kendini geliştirmesi gerekiyor bunun yolu ise çok okumaktan geçiyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72