Pendik'e gelerek vefa borcunu ödedi

Geçen yıl Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden aldığı derslerin de yardımı...

Pendik'e gelerek vefa borcunu ödedi

Geçen yıl Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden aldığı derslerin de yardımı...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:09
Pendik'e gelerek vefa borcunu ödedi

 

Tatilde Pendik’e gelerek vefa borcunu ödedi

Geçen yıl Engelliler Koordinasyon Merkezi’nden aldığı derslerin de yardımı ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Yiyecek  İçecek İşletmeciliğini kazanan asperger sendromlu Sercan, tatilinde Pendik’e gelerek Engelliler Merkezi yetkililerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Otizmin bir kolu olan Asperger sendromlu Sercan Gençali, bu engeline rağmen zor olanı başararak geçen yıl girdiği üniversite sınavında Erzurum Atatürk Üniversitesi  yiyecek  içecek işletmeciliğini kazanmıştı. Bu yıl üniversitedeki ilk senesini tamamlayan Gençali, Pendik’e gelerek derslerinde kendisine yardımcı olan Pendik Belediyesi Engelliler Koordinasyon merkezi yetkililerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette duygusal anlar yaşandı. Yetkililere tek tek teşekkür eden Sercan, yaşadığı, karşılaştığı ilginç anılarını onlara anlattı.

""

Dondurucu soğuğa bile alıştım

İlk yılını bitirmenin heyecanını yaşayan 22 yaşındaki Sercan Gençali, Erzurum’a ve üniversite ortamına kısa sürede alıştığını söylüyor. “Dondurucu soğuğuna bile alıştım.” Diyen Sercan, ailesinden uzak tek başına yaşamanın kendisine önemli tecrübeler kazandırdığını da sözlerine ekliyor. Edindiği tecrübeler arasında Rusça öğrenmenin de bulunduğunu belirten Gençali, Kazak bir hocası ile sık sık bu dili konuştuğunu, yine aynı zamanda kitap okumayı sürdürdüğünü  ifade ediyor. Konuşmasında engellilere ve ailelerine mesaj veren Gençali, “Gururlarına yenik düşmesinler. Mücadeleden vazgeçmesinler. Sürekli öğrenmenin peşinde olsunlar” diyor.

Felsefeye büyük ilgi duyan Sercan,Erzurum’da kitap okumayı ihmal etmediğini söylüyor.

 

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72