Pendik emin adımlarla geleceğine koşuyor

Pendik emin adımlarla geleceğine koşuyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik emin adımlarla geleceğine koşuyor

Avrupa Birliği Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen ‘Pendik Geleceğine Koşuyor Projesi' çalışmaları çerçevesinde Fuat Köprülü İlköğretim Okulunda iki ana sınıfı açıldı.

Pendik Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, açılan ana sınıflarında 100 öğrenci 25'er kişilik sınıflarda sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikili eğitim alacak. Ana sınıflarında, Oyun odalarından dinlenme odalarına, mutfaktan tuvaletlere her yer standartlara uygun. Sınıflarda en dikkat çekici özellik ise akıllı sınıf tahtası. Öğretmenler interaktif akıllı tahta ile hazırladığı bütün dijital dokümanları sunabiliyor, kendi el yazısını kullanabiliyor, istediği renkte yazabiliyor ve hazır geometrik, biyolojik şekilleri rahatlıkla kullanarak çizimler ve çalışmalar yapabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, okul öncesi eğitime önem verdiklerini belirterek, “Okul öncesi eğitimi alan öğrencilerimizin ilköğretim ve sonraki eğitim kademelerinde daha başarılı olduklarını görüyoruz. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığımız, 2014 yılı sonuna kadar okul öncesi eğitim oranının yüzde 70'e çıkarılmasını hedeflemiştir” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de şehrin tüm kurumlarıyla eğitim kalitesinin yükseltilmesi, eğitim imkanlarının artırılması adına el birliğiyle ciddi bir gayret içinde olduklarını ifade etti.

Şahin, Pendik Belediyesi olarak, ilçedeki okulların ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını kullandıklarını belirterek, “Geçen yıl bütçemiz içerisinden yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'yi okullarımızın tamirat-tadilat işleri, bahçelerinin asfaltlanması vb. çalışmaları için ayırdık. Okul arsalarının tahsisi ve yeni okulların yapılması konusunda da şehrimizin, 2012 yılı sonunda olması gereken derslik sayısına ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Okul öncesi eğitime çok önem verdiklerini hatırlatan Şahin, 4 okula 5'er derslikli ana sınıfıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, İlçedeki okulların tümünde birer spor salonu yapılması için proje başlattıklarını belirterek, “Maliyeti daha ekonomik, ama bütün ihtiyaçları karşılayan Çelik konstrüksiyon üzerine özel brandayla kaplanmış spor salonu projesi gerçekleştirdik. İki okul için spor salonu ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde teknik çalışmaları tamamlandıktan sonra da spor salonlarının yapımına başlayacağız. Bunlardan birisi Şevket Sabancı Lisesi, biri de Fuat Köprülü İlköğretim Okulu'nda yapılacak” ifadesini kullandı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3