Pendik, el sanatlarının yeni merkezi

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde Ocak ayı başında ipek halı...

Pendik, el sanatlarının yeni merkezi

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde Ocak ayı başında ipek halı...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Pendik, el sanatlarının yeni merkezi

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde Ocak ayı başında ipek halı  kursiyerlerinin açtığı sergiden sonra bu kez Çini-Seramik kursiyerleri de bir sergi açtı. AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'in de katıldığı açılışta Dedegil, kursiyerlerin ürettiği başarılı eserlere hayranlığını gizleyemedi.

Pendik Belediyesi Çini-Seramik Kursu kursiyerlerinin Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlediği sergide, kursiyerlerin ürettiği çini ve seramik eserler göz doldurdu.  Yoğun bir katılıma sahne olan açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil de katıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Dedegil, "Kursiyerlerin ürettiği eserleri gördüğümde şaşkınlığımı gizleyemedim" dedi. 

 "Pendik Belediyesini tebrik ediyorum"

Konuşmasında Pendik'te belediyece gerçekleştirilen sanat kurslarının oldukça önemli işler çıkardığını belirten Dedegil, "Pendik Belediyesi sanat kursları adeta bir marka haline geldi. Belediye Başkanı Sayın Kenan Şahin'i ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Üretilen başarılı eserler o kadar ünlendi ki, Sayın Başbakan yurtdışı ziyaretlerinde hediye ettiği el işi eserleri, Pendik Belediyesi sanat kurslarında üretilenlerden tercih ediyor. Kursiyerlerinizin ürettiği eserler bugün devlet başkanlarının evlerini ve makamlarını süslüyor" dedi. Başbakan'ın bir İspanya gezisini de hatırlatan Dedegil, "Başbakanımızın İspanya Eski Başbakanı Zapatero'ya hediye ettiği ipek halı, Pendik Belediyesi ipek halı kursunda üretilen bir halıydı" dedi.

Bir hafta boyunca sergilenecek

Ocak ayı başında Belediye İpek Halı kursiyerlerinin açtığı ipek halı sergisinden sonra, ay sonunda Çini-Seramik kursiyerlerinin gerçekleştirdiği bu sergi ile Pendik Belediyesi kültür ve sanata verdiği önemli katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Çini-Seramik kursu 2. ve 3. sınıfta eğitim gören 25 kursiyerin eserlerinden oluşan sergide, klasik ve modern tarzda profesyonelleri aratmayacak yüzden fazla başarılı çini ve seramik eser mevcut. Bir hafta sürecek sergi, sanatseverleri Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde bekliyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3