Pendik demir ağlarla örülüyor

Marmaray çalışmaları, Kadıköy-Kaynarca Metrosu derken Pendik'e yeni bir...

Pendik demir ağlarla örülüyor

Marmaray çalışmaları, Kadıköy-Kaynarca Metrosu derken Pendik'e yeni bir...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Pendik demir ağlarla örülüyor


Marmaray çalışmaları, Kadıköy-Kaynarca Metrosu derken Pendik'e yeni bir Metro Projesi daha geliyor. Sabiha Gökçen Uluslar arası Havaalanı ile Pendik arasına 9 km'lik Metro inşa edilecek.  Dört duraktan oluşacak Metro, yapımına başlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'na bağlanacak. Böylece Pendik'in çevresi demir ağlarla örülmüş olacak.


Pendik'te devam eden Hızlı Tren ve Metro çalışmalarına önemli bir ulaşım projesi daha eklendi. ?Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosu'nu gerçekleştirmek için çalışmalara başlandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihalesi önümüzdeki aylarda yapılacak olan Metronun inşaatının 2015 sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Proje tamamlanıp Metro hizmete girdiğinde Pendik'ten hareket eden bir yolcu, 5 dakikada havaalanında olacak.

 

Marmara Hastanesi dahil dört durak olacak


Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosu, dört duraktan oluşacak. İlk durak Pendik Merkez'de, ikincisi E-5 üzerinde(Pendik-Kadıköy Metrosu ile ortak durak), üçüncüsü Marmara Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yol Yapım Amirliği önü kavşağında, sonuncusu da Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'nda olacak. Metronun bir özelliği de ileride Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'na bağlanacak olması. Bu sayede Pendik'in çevresi demir ağlarla örülmüş olacak.

 

"Heyecan verici bir yatırım"


Pendik'in deniz, hava, kara, demiryolu avantajına sahip önemli kentlerden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosu'nu heyecan verici bir yatırım olarak nitelendirdi. Geçmiş yıllarda bu tür ulaşım projelerinin hayal olduğunu ifade eden Başkan Şahin: "Çok değil, 10-15 yıl önce havaalanına Metro ile gidilecek denilseydi birçok kişi ?hayal' der garipserdi. Ancak bu hayal artık merkezi hükümet ve büyükşehir belediyesinin gayretleri ile gerçekleşiyor" dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72