Panig Köyü gecesinde izdiham yaşandı

Panig Köyü gecesinde izdiham yaşandı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Panig Köyü gecesinde izdiham yaşandı
Ardahan-Hoçvan Panig (Tunçoluk) Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği'nin, Beykoz BEYTAŞ tesislerinde tertiplediği 1. dayanışma gecesinde tam bir izdiham yaşandı.

 

Geçtiğimiz gün Beykoz BEYTAŞ tesislerinde düzenlenen dayanışma gecesinde büyük bir kalabalık vardı. Beykoz ve Anadolu Yakası'nda bulunan Ardahan köy derneklerinin katıldığı ve izdihamın yaşandığı gecede davetliler için ayrılan salon yetmediği için başka bir salon daha açıldı. Beykoz'da hiçbir dernek gecesinde görülmeyen bu ilgi ve coşku, Beykoz'da kurulan Panig (Tunçoluk) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne nasip oldu.

Gecenin sunuculuğunu Turgay Zorba yaparken, yaşanan izdiham nedeni ile yönetimden kaynaklı ufak tefek aksaklıklar da yaşandı. Kalabalık ve izdihamdan dolayı kısa süreli tartışmalar yaşandı.  Geceye, bölgenin önde gelen Milletvekilleri Gürsel Tekin, Orhan Atalay,birçok vekil de, telgrafla geceye katılım gösterdi.

Dayanışma gecelerinde alışık olduğumuz halay, katılımcıların çokluğu nedeniyle bir türlü çekilemedi. Ta ki katılımcıların büyük çoğunluğu alanı terk ettikten sonra halaya başlandı. Gecenin sanatçılarından Kurbani Sural, Mehmet Kılıç, Tolga Morkoç, İsmail Avcı da, tam bir müzik ziyafeti çekti…


""

 

Gecenin ağası Volkan Süt oldu

 

Bölge STK'larının yaptığı her tür etkinliğe katılan ve destek sunan iş adamı Yakup Süt, Panig Köyü Derneği gecesinde de bu geleneği bozmadı. Bölgenin yerel, ulusal, uluslararası anlamda en büyük iş adamlarından biri olan Süt'ü temsilen kardeşi Volkan Süt geceye katıldı ve derneğe en büyük bağışı yaptı. Ardından DP İstanbul Örgütlenmeden Sorumlu Bşk. Yrd. İş Adamı Hakkı Demir önemli bir bağışta bulunurken,  CHP Beykoz İlçe Başkanlığı da derneğe bağışta bulundu...

 

Birincisi yapılan ‘Kaz Gecesi'nde herkes oradaydı

 

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAISİAD) üyelerinin de katılım gösterdiği geceye, Ardahan STK'larından yoğun bir katılım oldu. Ardahan Dernekler Federasyonu'na bağlı il dernekleri, Hoçvan Dernekler Federasyonu ve üye dernekler başta olmak üzere geceye yoğun bir STK katılımı oldu.

 

 

Ardahan Dernekler Federasyonu'nun kurucu üyesi olan ve yaptıkları olağanüstü genel kurulun ardından yeni yönetimini seçen Beykoz Ardahanlılar Derneği tam kadro bu geceye katılırken, aynı şekilde ARDA-FED üyesi olan Sarıyer Ardahanlılar Derneği de tüm yönetimi ile gecede yer aldı.

Ayrıca, Hoçvan Dernekler Federasyonu, bağlı dernekler, Gölgeli Eğitime Destek Derneği, Göle Goreveng (Köprülü) Day. ve Kültür Derneği gibi birçok dernek, STK ve temsilcisi de gecede yer aldı.

Derneklerin yanı sıra bölge iş camiasından, siyasi partilerden, belediye meclis üyelerinden de yoğun bir katılım gözlendi.

 

""

Beykoz KAI ‘out', Panig ‘in'

 

Gecede; en çok Panig Köyü tabanına sahip olan derneklerden biri olan Beykoz KAI Derneği yoktu.  Panig'in dernekleşmesi, Beykoz KAI'nın üye anlamında altını boşaltırken, referandum oyunuyla Ardahan Derneği'nin bitirilmeye çalışılması vb. birçok oyunun tutmaması neticesinde Beykoz KAI, İstanbul genelinde bulunan diğer KAI dernekleri gibi Beykoz'da da bitme aşamasına girdi.

Ne var ki, Beykoz Ardahanlılar Derneği, yaptıkları genel kurulun ardından daha güçlü bir ekiple ve daha da güçlenerek ortaya çıktı. Son birkaç yıldır İstanbul genelinde iller bazında KAI dernekçiliğinin doğal olarak bitme sürecine girdiğini yazıp çizmemize rağmen, (Ardahan ve Iğdır'ın ayrı il olması nedeni ile KAI misyonunun bittiğini sanan, durumu bilimsel anlamda analiz etmeyi başaramayan KAI il derneğinin bu anlamda büyük yanılgı ve yenilgi yaşaması kaçınılmaz bir gerçek olmaya başladı). Bu gerçeği kavrayamayan KAI derneğinin mevcut tutumunda ısrar etmesi bu adı taşıyan derneklerin büyük çoğunluğunun birer tabela derneğine dönüşmesini, dolayısıyla kapanmasını da beraberinde getirdi.

 

 

""


Hızır Yılmaz'dan anlamlı dayanışma

 

Beykoz CHP'de Hızır Yılmaz yönetime seçildiğinden beri şaşırtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Beykoz'da verdiği iftar yemeği, Çavuşbaşı'nda yaptıkları dayanışma gecesi ile yeri yerinden oynatan Yılmaz ve Yön. Kur Üyeleri, Panig (Tunçoluk) Köyü Derneği gecesinde de önemli bir çıkış yaptı.

Genelde Hoçvan'a ve Hoçvan Federasyonu'na bağlı dernekler, gece ya da benzeri bir etkinlik yaparken katılan siyasi partilerden, önce BDP anons edilirken, Panig dayanışma gecesinde yoğun izdihamdan kaynaklı olarak bu kural bozuldu. Önce CHP anons edildi. Başkan Hızır Yılmaz gönüllü olarak derneğe bağışta bulundu ve çok güçlü bir alkış aldı.

Gecede, siyasi partilerden sadece BDP'ye konuşma hakkı verildi. Beykoz BDP İlçe Başkanı İzzettin Yaman yaptığı konuşmada; “Hoçvan ve Hoçvan Dernekleri'nin aidiyeti ve kültürü bellidir. Kültürümüzü yaşama ve yaşatmada ortaya koyduğunuz programlar takdire şayan. Daha iyi etkinlikler yapacağınıza inancımız tamdır. Sizleri kutluyoruz” dedi.

 

Ak Parti ortada yoktu

 

Ardahan'ın en büyük köylerinden biri olan ve en çok göç veren bir köy olan Panig'in  (Tunçoluk), nüfus yoğunluğu en çok Beykoz'da bulunmakta. Ak Parti Belediye Başkanı ve Ak Parti İlçe Başkanı Karslı olmalarına rağmen, her ne hikmetse Ak Parti ne Belediye olarak, ne de ilçe teşkilatı olarak gecede yoktu. Bu durum, Ak Parti Beykoz'da Ardahan STK'larına karşı ayrımcılık mı yapıyor, bölgemizden çıkan güçlü dernek ve STK'lar istenmiyor mu@f0 yönünde birtakım soru işaretleri yarattı…

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz geceye geldiğinde ne oturulacak bir yer, ne de adım atılacak bir boşluk vardı. ‘Başkan bu curcunada durmaz, geri döner' diye beklerken o halktan biri gibi yönetimi ile sabırlı bir şekilde bekledi. Ve nihayet başkanın ayakta kaldığını gören bir masa, yerini CHP'ye bıraktı. Bir başka deyişle burada da olgun bir başkan ve oturaklı bir CHP yönetimi ile karşılaştık.


""


""

""


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72