Öztürk, En Başarılı İlçe Belediye Başkanı

Öztürk, En Başarılı İlçe Belediye Başkanı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Öztürk, En Başarılı İlçe Belediye Başkanı

Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, En Başarılı İlçe Belediye Başkanı

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Objective Research Center (ORC) adlı bağımsız araştırma şirketinin yerel yönetimlere yönelik yaptığı Yerel Yönetimler Araştırmasında en başarılı Metropol ilçe Belediye Başkanı olarak belirlendi.  Öztürk, yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırmada yüzde 63,1 başarı oranıyla ilçe belediye başkanları arasında birinci oldu.

81 İLDE 12 BİN 617 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

ORC Araştırma Şirketinin 8-13 Şubat tarihleri arasında  16'sı Büyükşehir  olmak üzere, 81 il merkezi ve 16 Büyükşehir metropol ilçelerinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 12 bin 617 kişiyle yaptığı araştırmada Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanları belirlendi.  Araştırmada Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yüzde 63.1 başarı oranıyla en başarılı metropol ilçe Belediye Başkanı olarak belirlendi.  Öztürk'ün arkasından yüzde 60.9 başarı oranıyla Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ikinci olurken, CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yüzde 60.5 ile üçüncü oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yüzde 59.7 ile dördüncü sırada, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yüzde 58.3 oranıyla beşinci sırada yer bulabildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yüzde 57.9 ile altıncı, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı yüzde 55.2 ile yedinci, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yüzde 54.5 ile sekizinci, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin Yüzde 53.0 ile dokuncu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise yüzde 52.5 ile onuncu oldu.

BÜYÜKŞEHİR DE YILMAZ BÜYÜKERŞEN, İL BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU

Objective Research Center'in aynı araştırmasında Büyükşehir Belediye Başkanları arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 66.2 ilk sırada yer aldı. İl Belediye Başkanları arasında ise Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu yüzde 71.4 başarı oranıyla ipi önde göğüsledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3