Özel okulların taban puanları açıklandı

Özel okulların taban puanları açıklandı

15 Haziran 2017 Perşembe 12:10
Özel okulların taban puanları açıklandı

TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların birinci ön kayıt dönemi için taban puanları açıklandı.


 Geçen yıla göre taban puanların arttığı gözlendi. Söz konusu okullarda 30 Haziran ve 3 Temmuz arasında birinci ön kayıtlar alınacak.  Asil listelerden birinci kesin kayıtlar ise 4 Temmuz’da yapılacak. Okulların taban puanları kurumların kendi internet sitesi üzerinden açıklandı.


İşte onlardan bazıları:


Özel Amerikan Robert Lisesi TABAN PUANI: 995.5
İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi TABAN PUANI: 880
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi TABAN PUAN: 870
Özel Saint Benoit Fransız Lisesi TABAN PUANI:860
Özel Sainte Pulcnerie Fransız Lisesi TABAN PUANI: 855
Özel Saint Michel Fransız Lisesi TABAN PUANI: 840


DEVLET LİSELERİNİ TERCİH EDECEKLER İÇİN “YEP” NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 30 Haziran 2017 tarihinde YEP puanları açıklanacak. 14 Temmuz tarihinde yerleştirme işlemleri için tercihler açıklanacak.


ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRANLAR TERCİH HAKKINI KULLANMIŞ SAYILACAK


Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu”na göre, 8´inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, YEP üstünlüğü, tercih önceliği, okul kontenjanı esasına göre yapılacak. 2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.


 
Son Güncelleme: 15.06.2017 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72