Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

Çekmeköy Çavuşbaşı Caddesi’nin Beykoz sınırındaki ormanlık alanda yapılan ağaç kesimi ile ilgili gazetemizde yaptığımız, “Gençleştirme mi Kıyım mı?” başlıklı haberimize, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

Çekmeköy Çavuşbaşı Caddesi’nin Beykoz sınırındaki ormanlık alanda yapılan ağaç kesimi ile ilgili gazetemizde yaptığımız, “Gençleştirme mi Kıyım mı?” başlıklı haberimize, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:00
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan haberimize açıklama

Çekmeköy Çavuşbaşı Caddesi’nin Beykoz sınırındaki ormanlık alanda yapılan ağaç kesimi ile ilgili gazetemizde yaptığımız, “Gençleştirme mi Kıyım mı?” başlıklı haberimize, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu alanda gençleştirme çalışması yapıldığı ve fıstıkçamı dikileceği bilgisine yer verilmektedir. Biz de Flashaber Gazetesi olarak tarafsızlık ilkesi ile hareketle söz konusu açıklamayı aynen yayınladığımız gibi ormanlık alandaki gelişmeleri de yine kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği’nin gazetemize gönderdiği açıklama şöyle: “Gazetenizin 10.07.2017 tarihli sayısındaki köşenizde yer alan “Gençleştirme mi Kıyım mı?” başlıklı yazınız ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Habere konu üretimin yapıldığı alanda Kanlıca Orman İşletme Şefliği’nce 2017 yılı gençleştirme programında bulunan 121 no’lu bölmede, gençleştirme çalışması yürütülmektedir.

İlgili sahada, karaçam ağaçları yaşlanmış olup, verimli büyüme dönemlerinin sonuna gelmişlerdir. Yer yer çürümeler, tepelerinde bozukluklar ve çökmeler olmaya başlamıştır. Ayrıca söz konusu alandaki ağaçlar daha önce de aynı yere dikim suretiyle tesis edilmişler ancak, ekolojik şartlara uyum sağlayamadıkları gözlemlenmiştir. Bu nedenle çeşitli böcek, mantar ve bunun gibi zararların tasallutuna maruz kalmışlardır. Söz konusu alandaki ekolojik şartlara uyumları daha yüksek olan kozalaklarından elde edilecek fıstıklarla gelir artışına neden olacak, bilimsel ve teknik esaslar çerçevesinde tür değişikliğine dayalı raporlar düzenlenerek fıstıkçamı fidanları dikilmek suretiyle gençleştirilecektir.

Yapılan bu ormancılık çalışmalarının gayesi; diğer ormanlarımızın korunmasını temin edebilmek, ormanlarımızın sürekliliğini sağlamak ve ormanların yenilenmesini sağlamaktır.

Bunun neticesinde ormanlarda mevcut ekolojik şartların mümkün kıldığı ekolojik ve sosyokültürel fonksiyonların en yüksek kalite ve kantitede, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretilmesini sağlamak ve bu fonksiyonları en iyi şekilde yerine getirebilecek nitelikte ormanlar tesis ederek ormanların devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir. Habere konu olan alanda yapılmakta olan çalışmalar mevzuat doğrultusunda tekniğine uygun olarak devam eden ormancılık çalışmaları olup, haberde söz konusu edilen bilgiler gerçeği yansıtmamakta ve herhangi bir ağaç katliamı söz konusu değildir.

Sizin ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur.”

Orman Genel Müdürlüğü

Basın Müşavirliği

Son Güncelleme: 11.07.2017 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72