Ömer Öztop anısına belgesel

“İnsan yolcudur. Her gelen gidecek, giden geri dönmeyecektir. İnsan yürüyüşü...

Ömer Öztop anısına belgesel

“İnsan yolcudur. Her gelen gidecek, giden geri dönmeyecektir. İnsan yürüyüşü...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:45
Ömer Öztop anısına belgesel

Pendik Belediyesi’nden Ömer Öztop anısına belgesel

Hayırlı bir Yolcu

 

“İnsan yolcudur. Her gelen gidecek, giden geri dönmeyecektir. İnsan yürüyüşü sonsuzluğa doğrudur. Çünkü, dünya ve dünyadaki her şey geçici, ahret kalıcıdır”

Ömrünü insanların iyiliğe davet edilmesine adayan, Pendik İmam Hatip Lisesi’nin kurucusu,  din adamı ve yazar merhum Ömer Öztop  anısına Pendik Belediyesi tarafından  “Hayırlı bir Yolcu Ömer Öztop” Belgeseli hazırlandı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde 26 Mart Pazartesi günü  Ömer Öztop’un anılacağı bir Gala programı düzenleyen Pendik Belediyesi,  hem belgeselin gösterimini,  hem de fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.  Ayrıca geceye katılan herkese Ömer Öztop’un insanları ahiret yolculuğuna hazırlamak amacıyla kaleme aldığı “Hayırlı Yolculuklar” adlı kitabı dağıtılacak.

 Pendik İmam Hatip Lisesi ve çeşitli okulların kurucu müdürlüğünü yapan, verdiği vaazlarla Pendik halkının yakından tanıdığı Ömer ÖZTOP, 2012 yılında hakkın rahmetine kavuşmuştu.  Pendiklilerin yakından tanıdığı din adamı, özellikle cuma günleri Pendik Çarşı Camii'nde verdiği vaazlar ile biliniyordu. Yüzlerce öğrenci yetiştiren Öztop, “Hayırlı Yolculuklar” adlı kitabın yanı sıra,  Süleymaniye’de Hitap (3 cilt), Hutbelerle İslam (7 cilt), Kaynaklarıyla Müminlere Vaazlar (2 cilt), Bulgarcaya çevrilip Bulgaristan’da ücretsiz dağıtılan “İslam’da İnanç ve İbadet Esasları, İslam Davetçilerinin Vasıfları (Arapça’dan tercüme) adlı eserlere imza atmıştı.

Ömer Öztop kimdir?

Bolu’nun  Göynük ilçesine bağlı Kayalıdere Köyü’nde 1945 yılında dünyaya gelen Ömer Öztop, 1965 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1969 yılında henüz İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü öğrencisi iken Süleymaniye Camii hatipliği görevinde bulundu. İmam Hatip ve çeşitli liselerde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Öğretmenlik görevini sürdürürken bir yandan da kürsülerden fahri hatip olarakutbelerine devam etti. Bir süre Belçika’da öğretmen ve din  görevlisi olarak hizmetlerde bulundu. Sivil toplum çalışmalarına büyük önem veren Öztop, Ensar Vakfı’nın kurucuları ve yöneticileri arasında yer aldı. 1992 yılında Kurucu Müdürlüğü’nü yaptğı Pendik İmam Hatip Lisesi’nden emekli oldu. Yüzlerce öğrenci yetiştiren Öztop, Süleymaniye’de Hitap (3 cilt), Hutbelerle İslam (7 cilt), Kaynaklarıyla Müminlere Vaazlar (2 cilt), Bulgarcaya çevrilip Bulgaristan’da ücretsiz dağıtılan “İslam’da İnanç ve İbadet Esasları, İslam Davetçilerinin Vasıfları (Arapça’dan tercüme) ve Hayırlı Yolcululaklar adlı eserlere imza attı. Öztop,  2012 yılında Hakk’ın rahmetine kavuştu. 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3