Okan'lı Tunahan'dan çılgın proje

Roger Waters'ı fotoğraflamak için İstanbul'dan Sofya'ya'ya bisikletle giden...

Okan'lı Tunahan'dan çılgın proje

Roger Waters'ı fotoğraflamak için İstanbul'dan Sofya'ya'ya bisikletle giden...

04 Mart 2014 Salı 16:54
Okan'lı Tunahan'dan çılgın proje

Roger Waters’ı fotoğraflamak için İstanbul’dan Sofya’ya’ya bisikletle giden Okan Üniversitesi öğrencisi Tunahan Emre Bilgin, yine çılgın bir projeye imza atıyor. Tunahan, ünlü İngiliz yönetmen Christopher Nolan’la sadece ‘çay içip sohbet etmek’ için İstanbul’dan bisikletle Los Angeles’a gitmeye hazırlanıyor. Okan Bayülgen, Emre Karayel, Harun Tekin, Gani Müjde, Birol Güven, Sarp Apak ve Cem Ceminay’ın da aralarında bulunduğu pek çok ünlü, çektikleri İngilizce videolarla Tunahan’a destek oluyor. Videolar teawithchristopher.com adresinde yayınlanıyor.

 

Okan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü 1’inci. sınıf öğrencisi Tunahan Emre Bilgin, geçen yaz Roger Waters’ı fotoğraflamak için İstanbul’dan Sofya’ya bisikletiyle 623 kilometre pedal çevirmişti. 2012 yazında da Bosna- Hersek, Hırvatistan turu yapan Tunahan, son projesiyle en büyük hayalini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.’Tea with Christopher’ adını verdiği proje onun ‘olgunluk’ çalışması. Bu projede, fotoğraf, video, sosyal medya ve bisiklet konularında edindiği tecrübelerin ortak bir paydada buluşturacak. Hedefi ise çok basit: ‘Christopher Nolan ile çay içmek.’

Bazılarına göre bu bir ‘delilik’. Tunahan’a göre çok normal. Anlatıyor: “Daha önce iki gezim oldu. Bu da üçüncüsü ve en büyük hayalim. Christopher Nolan benim yönetmenlikte idolüm. Yaptığı işleri, çektiği filmleri, kurgu biçimi, görüntüleri benim için çok büyük işler. Mesleki anlamda en tepe noktada. Yol 6 ay sürecek. Şunu da belirtmek isterim, projemin masraflarını karşılayacak sponsor arıyorum. Sponsor olmaksızın bu yolculuğun masraflarını karşılayacak gücüm yok maalesef. Görüştüğüm insanlara ve markalara söylüyorum. Bu benim hayalim ve bunu maddi anlamda karşılamak isterlerse, projeye her hangi bir müdahale yapmamalarını istiyorum. Projenin basitliğine ve naifliğine zarar gelmemesi lazım. İnsanlığa her hangi bir mesajım yok. Gideceğim, sadece çay içip sohbet edip döneceğim.

 

36 şehir, 12 ülke ve 3 kıta geçecek

 

İstanbul’dan bisikletle Los Angeles’a gideceğim. Giderken 36 şehir, 12 ülke ve 3 kıta geçeceğim. Bugüne kadar fotoğrafa dair edindiğim tecrübeleri yolda kullanarak fotoğraf çekeceğim. Aynı şekilde video konusundaki tecrübelerimi de yolculuk sonunda elde etmeyi planladığım belgesel için kullanacağım. Öte yandan UtopicFarm ve FormatC’de çalışırken edindiğim sosyal medya tecrübesini kullanarak da projeyi sosyal medyayı baz alan, kaliteli görsellerle desteklenmiş bir kıvama sokacağım. Ama bu olmaya da bilir. Yani gidip de Christopher’ı görememek var. Eğer benimle görüşmeyi kabul eder de karşı karşıya gelirsek inanın ne konuşacağımı bilmiyorum. Bir de ben, iki kişi arasında gerçekleşecek özel bir konuşmanın planı programı yapılacağını düşünmüyorum. O an ne gelişirse nelerden konuşulursa ona göre bir sohbet şekillenir. Eğer benimle görüşmeyi kabul etmezse herhangi bir hayal kırıklığına uğramam, Christopher Nolan benim gözümden düşmez. Çünkü şöyle düşünüyorum. İstanbul’da kalarak onunla görüşmem imkansız. Sadece hayal eder dururum. Ama harekete geçer oraya gidersem bir ihtimal görüşebilirim. Bu ihtimal ve çıkacağım yolculuk bana yeter.”

 

 

Son Güncelleme: 04.03.2014 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72