Öğretmen Okulları'nın 164. yılı Kartal'da kutlandı

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 164.Yıldönümü Kartal'da ...

Öğretmen Okulları'nın 164. yılı Kartal'da kutlandı

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 164.Yıldönümü Kartal'da ...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Öğretmen Okulları'nın 164. yılı Kartal'da kutlandı

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 164.Yıldönümü Kartal Yüksel-İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde kutlandı. Kutlama Programı'na Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Celal Dinçer,  İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu,  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök,   Okul Müdürü İsmehan Bedir, çok sayıda öğretmen okullarından mezun olan öğretmenler katıldı.

 

Okul Müdürü İsmehan Bedir`in açılış konuşmasından sonra "Kuruluşundan Günümüze Öğretmen Okulları"  konulu barkovizyon gösterisi yapıldı. Öğretmen Okulları mezunları adına, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'ndan  mezun olan ve uluslararası büyük bir firmada yönetim kurulu üyesi olan  Nurten Öztürk  konuşma yaptı. Öztürk yaptığı konuşmada; Öğretmen Okulları ve Köy Enstitüleri'nin önemine değinerek;  çağdaş uygarlığı belirleyen ülkeler arasında yer almanın, genç kuşakları yetiştirecek öğretmenlerin bilgi çağının gereklerine uygun şekilde yetiştirilmesiyle mümkün olacağını belirtti.

 

Protokol konuşmalarında İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Vali Yardımcısı Harun Kaya yaptıkları konuşmalarında öğretmenlik mesleğinin toplumsal ve kültürel önemine vurgu yaptılar. Konuşmaların ardından 11.Sınıf öğrencisi Betül Karaçalıoğlu`nun kaleme aldığı "Öğretmen olmak yürek işidir" üst başlıklı kompozisyonunu, 9.sınıf öğrencisi Billur Zaza`nın piyanosu eşliğinde sunmasından sonra,  Kartal Öğretmenler Korosu sahne aldı. Koroya İstanbul Radyosu saz sanatçıları eşlik etti. Programın ardından Öğretmen Okulları Karma Sergisi gezildi ve kokteyl yapıldı

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3