Nevruz Bayramı Ümraniye'de kutlandı

Ümraniye'de yapılan Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Nevruz Bayramı Ümraniye'de kutlandı

Ümraniye'de yapılan Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Nevruz Bayramı Ümraniye'de kutlandı

Ümraniye'de yapılan Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın da katıldığı kutlamalarda, konuklar Nevruz Ateşi'nin üzerinden atladı.

Her yıl düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı, Ümraniye'de düzenlenen bir etkinlikte kutlandı. Ümraniye Namık Kemal Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan kutlamaya Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Hasan Can, Kazakistan İstanbul Konsolosluğu adına Baurjan Kaliyev, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Erdoğdu ve Ejder Batur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, İlçe Spor Müdürü Muhammed Kılıç ile bazı okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

""

Öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu etkinliklerde şiirler okundu, türküler söylendi ve halk oyunu gösterileri sunuldu. Ayrıca törende Kazakistan'dan gelen Dinara Tulegenova, Dombra çalarken, geleneksel yumurta tokuşturuldu, ağızda yumurta taşıma ve yoğurt yeme yarışmaları düzenlendi.

Başkan Hasan Can: "Nevruz, barış günüdür"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, ellerindeki Türk Cumhuriyetlerini temsil eden bayraklarla yürüyüş yaptı. Günün anlam ve önemine binaen protokol konuşmaları yapıldı. Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Nevruz'un önemine değindi. Nevruz'un Farsça bir kelime olup, 'Yenigün' anlamına geldiğini söyledi. Başkan Hasan Can, konuşmasına şöyle devam etti: 'Bugün kavga günü değil barış günüdür. Bugün eğlence, neşe günüdür. Kışın sıkıntılarının bitip baharın başlaması ile yazın güzelliklerinin başladığı gündür. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Daha sonra Kaymakam Mustafa Çek eşliğinde temsili olarak demir dövme işlemi yapıldı ve Nevruz ateşi yakıldı. Konuklar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Etkinlik, öğrencilerin müzik eşliğinde hep birlikte dans etmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3