Muhteşem Hilye-i Şerif Sergisi

Ümraniye Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Sevgili Peygamberimiz..

Muhteşem Hilye-i Şerif Sergisi

Ümraniye Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Sevgili Peygamberimiz..

23 Nisan 2013 Salı 12:34
Muhteşem Hilye-i Şerif Sergisi

Ümraniye Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Sevgili Peygamberimiz (SAV)’in görünüş, hal ve ahlakını tasvir eden değerli eserlerin yer aldığı Hilye-i Şerif Sergisi düzenledi.

Ümraniye Belediyesi, her yıl çeşitli etkinlikler düzenlediği Kutlu Doğum Haftası’nda bu yıl çok özel bir etkinliğe daha imza atarak Peygamberimiz (SAV)’in görünüş, hal ve ahlakını tasvir eden hilyeleri, Ümraniye Belediyesi Yeni Hizmet Binası Sergi Salonu’nda sergiye açtı. Ümraniye Belediyesi Yeni Hizmet Binası Sergi Salonu’nda düzenlenen Hilye-i Şerif Sergisi açılışı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri,  Muhtarlar, STK’lar ve Ümraniyeli vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Usta ellerden çıkan göz nuru hilyelerin sergilendiği Hilye-i Şerif Sergisi’nde açılış konuşması yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran; “Bu sergiyi düzenleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarını, tertip ettikleri bu güzel sergiden dolayı tebrik ederim. Ayrıca sergide emeği geçen hocalarımıza, bu sanata gönül veren ve bu değerli sanatı kendisine meslek edinen sanatsever kardeşlerimize şükranlarımı arz ediyor, ceddimizin bugüne kadar bize intikal ettirdiği hilye eserlerini bize de intikal ettirdikleri için, bu değerli hilye sanatını bundan sonraki nesillere de intikal ettirmeye aracı oldukları için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

""

Hilye-i Şerif Sergisi’nde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise şunları söyledi:  “Resulü Kibriyâ’nın güzel suretini tasvir eden hat ve tezhiplere, kısaca tarif etmemiz gerekirse hilye diyorlar. Peygamber (sav)’in suretini, hal ve ahlakını anlatan bu değerli sanat ile göz nuru bu hilye-i şerifler ortaya çıkmıştır. Umud ederiz ki Peygamberimiz (SAV)’in ruhu maneviyesinin ışığı altında gerçekleşecek Hilye-i Şerif Sergisi’nde, her biri usta ellerden çıkan göz nuru olan hilye-i şerif eserlerini izlemek ve ruhumuza nakşetmek hepimize zariflik verecektir. Bu toplantıda başta İlçe Başkanımız Öztürk Oran, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Saadettin Gül ve siyaset arkadaşlarım olmak üzere Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, aynı zamanda Hattat Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'na katıldıklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”.

Prof. Dr. Hüsrev Subaşı: “Ümraniye, hakikaten ‘Ümran’ oldu”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın teşekkürlerini sunarak kürsüye davet ettiği Prof. Dr. Hüsrev Subaşı konuşmasında ilk olarak Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek, Ümraniye Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın hayırlı olması temennilerini dile getirdi. Daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: “Laf üretmekle iş üretmek birbirinden çok uzak şeylerdir. Sevgili Hasan Can ve ekibinin gayretleriyle Ümraniye’nin çok şey kazandığını görüyorum. Ümraniye, hakikaten ‘Ümran’ oldu. Bu hızla daha çok şey bekliyoruz. Ayrıca Hilye-i Şerif Sergisi’nin bu güzel binanın besmelesi olmasını temenni ederim ve bu güzel sergiyi düzenleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can başta olmak üzere herkese teşekkür ederim”.

Hilye-i Şerif Sergisi’nde açılış konuşmalarının ardından Başkan Hasan Can, beraberindeki konuklarla birlikte sergiyi gezerek, sanatçıların usta ellerinden çıkan göz nuru hilyeleri tek tek inceledi. Davetlilerin ve Ümraniyelilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen Hilye-i Şerif Sergisi büyük beğeni ve takdir gördü. Hilye-i Şerif Sergisi bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

 

"" 

Son Güncelleme: 23.04.2013 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3