MOBESE kameraları ‘moral' oldu

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan bir haberde Şile'nin Ağva...

MOBESE kameraları ‘moral' oldu

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan bir haberde Şile'nin Ağva...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
MOBESE kameraları ‘moral' oldu
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan bir haberde Şile'nin Ağva Mahallesi'ndeki asayiş olayları konusunda; “Ağva'ya acil güvenlik kamerası lazım” diyerek bölgede yaşanan hırsızlık ve benzeri asayiş olaylarının aydınlatılması konusunda önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamış,  yetkilileri ve hayırsever iş adamlarına çağrıda bulunmuştuk. Aradan geçen zaman sonrasında ilk girişim Ağva Anadolu Lisesi Müdürü Adem Filiz'den geldi.

 

Okul müdürü, ‘Olması gerekli' dedi ve başardı

 

Ağva Lisesi'nin bulunduğu Karaağaç ve Şile caddelerini kontrol altına alan MOBESE kamera  kontrol sistemi hem okul çevresini hem de ana arterleri yirmi dört saat izliyor. Ayrıca okul binası çevresinde de bulunan otuz altı adet kamera sayesinde okul ve çevresi, ayrıca asayiş ile ilgili konularda da bazı ana ve ara yollar kontrol altında.

 

Öğrenci velileri durumdan memnun

 

Ağva'da okul içi ve çevresinde yetkililerin girişimleri, kendi imkanları ve hayırsever vatandaşların desteği ile oluşturulan bu kameralı güvenlik sisteminden öğrenci velileri son derece memnun. Ağvalı vatandaşlar, ayrıca ana yol olarak bilinen, ancak Ağva'nın sadece bir caddesinde MOBESE olmasının yetersiz kalacağını da ifade ediyor. Görüştüğümüz Ağvalı vatandaşlar, “Anadolu Lisesi bir ilki başlattı ve başardı. Özellikle yaz aylarında Ağva turizminden faydalanan onlarca yatırımcı da ellerini taşın altına koyar ve kendi emniyetleri açısından önem arz eden Yakuplu çıkışına da ikinci bir MOBESE kamerası taktırabilirlerse son derece yararlı olur” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72