Meslek Edindirme Kursları yerel sergisi

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda 26 branşta hazırlanan ...

Meslek Edindirme Kursları yerel sergisi

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda 26 branşta hazırlanan ...

29 Mayıs 2014 Perşembe 14:04
Meslek Edindirme Kursları yerel sergisi

Meslek Edindirme Kursları yerel sergisi açıldı

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda 26 branşta hazırlanan eserler, Belediyeye ait 14 kültür merkezinde eş zamanlı olarak sergilenmeye başladı.

Ümraniye Belediyesi’nin Kültür Merkezlerinde açtığı ve ücretsiz olarak eğitim verdiği Meslek Edindirme Kursları, Ümraniye’deki kadınlara yönelik olarak faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Belediyenin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kurslarda, kursiyerlere birçok branşta eğitim imkânı sunuluyor. Uzman hocalar tarafından verilen kursların ardından, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sezon sonunda sertifika veriliyor.

Bu yıl Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, Belediye’ye ait 14 kültür merkezinde sergilenmek üzere eserlerini sanatseverlerin ilgisine sundu. Mehmet Akif Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki yerel serginin açılışına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan, Türkan Öztürk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Melek Keleş, Birim Müdürleri ve Meslek Edindirme Kursları öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Başkan Hasan Can; “Sergide yer alan her bir eser el emeği ve göz nurudur”

Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’mizin dört bir yanındaki Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim alan bayanların her geçen gün kendilerine yeni beceriler kazandırarak, daha donanımlı bireyler haline geldiklerini görüyoruz. Sergide yer alan her bir eserin el emeği, göz nuru olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, hizmet vermek amacıyla çıktığımız bu yolda, her gün bir adım daha atmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, bunun en güzel örneklerinden biridir. Kimi bu vesile ile boş zamanlarını değerlendiriyor, kimi de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Hanım kardeşlerimize böyle bir imkân sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, bugün’den itibaren, el emeği göz nuru eserlerimizi Ümraniyelilerin ilgi ve beğenisine sunuyoruz” dedi

""

Daha sonra açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Hasan Can, incelediği eserlerle ilgili olarak kursiyerlerden bilgi aldı.

2013-2014 öğretim yılı Meslek Edindirme yıl sonu yerel sergilerinde giyim, mefruşat, makine nakışı, el nakışı, kurdele nakışı, abiye giyim, ahşap boyama, cam yaldızlama, resim, kumaş boyama, iğne oyası, ahşap rölyef, çocuk gelişimi, Hasta ve yaşlı bakım, yabancı dil, ebru,  modelistlik,  feretiko, kalem işi,  desinatörlük, tezhip, minyatür, cam-varak, bilgisayar ve okuma-yazma branşlarında eserler sergileniyor.

 

Son Güncelleme: 29.05.2014 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3