Mecidiye Mahallesi meydanına kavuştu

Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi'nde çalışmaları devam eden Uzundere Meydanı..

Mecidiye Mahallesi meydanına kavuştu

Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi'nde çalışmaları devam eden Uzundere Meydanı..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Mecidiye Mahallesi meydanına kavuştu

Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi'nde çalışmaları devam eden Uzundere Meydanı tamamlanarak hizmete girdi. Modern mimari özelliklerle yapılan meydan, mahalleye yakışır bir güzellik getirirken, trafik kontrolünü ve yaya geçişlerini de düzenliyor.

Mecidiye Mahallesi sakinleri estetik görünümünden trafik düzenlemesine kadar birçok konuda Sultanbeyli'nin yeni yüzüne yakışır meydanlarına kavuşmanın sevincini yaşıyor. Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün yoğun uğraşları sonucu tamamlanan Mecidiye Mahallesi Uzundere Meydanı Sultanbeylililerin beğenisine sunuldu.

Tüm detayların titizlikle uygulandığı meydan düzenlemesinin en görkemli çalışması, yeni saat kulesi oldu. Görenleri kendine hayran bırakan Saat Kulesi, Selçuklu mimarisi ile modern mimari çizgileri bir arada yansıtması açısından önem taşıyor. Yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki saat kulesi, LED aydınlatması sayesinde meydana görkemli bir hava kattı.

Çalışmada meydandaki her bir donatı, mekâna özel çözümler üretilerek, büyük bir titizlikle uygulandı. Yüzey kaplamasında andezit ve granit kullanılan düzenlemede, aydınlatmalardan çöp kovalarına, yeşil alanlardan, oturma mekânlarına kadar her ayrıntı özenle hazırlandı.

Projeyle birlikte hızlı ve kontrolsüz trafik akışının da önüne geçilmiş oldu. Refüj düzenlemesi trafik akışını daha düzenli hale getirirken, yayaların da daha güvenli şekilde geçişleri sağlanmış oldu. Ayrıca, çalışma kapsamında yer üstü elektrik hatlarının tamamı da yer altına alınmış oldu. Mahallenin görünümünü değiştiren çalışma vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72