Marmara Denizi'nde 300 kiloluk köpekbalığı yakalandı

Marmara Denizi'nde 300 kiloluk köpekbalığı yakalandı

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Marmara Denizi'nde 300 kiloluk köpekbalığı yakalandı

İstavrit için ava çıkan balıkçıların ağına takılan 300 kiloluk köpekbalığı, görenleri hayrete düşürüyor. Ataşehir'de bir balıkçıda sergilenen köpekbalığını gören vatandaşlar, 300 kiloluk balıkla hatıra fotoğrafı çektiriyor. 

Ataşehir'de faaliyet gösteren bir balıkçı firması çalışanları, önceki gece istavrit avı için Marmara Denizi'ne açıldı. Silivri açıklarında ağlarını çeken balıkçılar, "camgöz" cinsi köpekbalığını ağlarında görünce hayrete düştü. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından tekneye çıkarılan 300 kiloluk köpekbalığı, Ataşehir'de bir balıkçıda sergileniyor. Vatandaşlar, sergilenen köpekbalığına yoğun ilgi gösteriyor. Hayatlarında ilk kez köpekbalığı gören vatandaşlar, yoldan geçerken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor. 
Balıkçı Hayati Gümüş, önceki gece istavrit avı için Marmara Denizi'ne açıldıkları sırada köpekbalığının ağlarına takıldığını ifade ederek, "Çıkarmak için 2-3 saat uğraştık. Çünkü balık ölmemişti. Bu camgöz cinsi bir köpekbalığı. Tehlikelidir, baktığınızda jilet gibi dişleri var. Pek nadir bulunur. 300 kilo geliyor, 2,5 metre de boyu var" şeklinde konuştu.
Gümüş, köpekbalığını şimdilik sergilediklerini, gelecek talepler doğrultusunda nasıl bir satış işlemi gerçekleştireceklerine karar vereceklerini belirtti. Gümüş, vatandaşların da köpekbalığına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
300 kiloluk balığın fotoğraflarını çeken vatandaşlardan Murat Dişli ise, balığın çok büyük olduğu için dikkatini çektiğini söyledi. Dişli, "Köpekbalığı olduğunu sizden öğreniyorum. Daha önce böyle yakından hiç görmemiştim. Filmlerde görmüştüm ama bu hayvan şu an çok korkunç görünüyor. Ama yine de filmdekiler daha korkunç" dedi. 
Hakan Sayan isimli vatandaş ise, bu tarz bir balığı ilk defa gördüğünü belirterek, "Çok ilgimi çekti, bende fotoğrafını çekmeye karar verdim. Hep televizyonlarda görüyordum, kısmet bize de oldu. Gördüğüm en büyük balık bu. Filmlerde çok korkunç bir hayvan gibi görünüyor ama şimdi acınacak bir halde. Hatıra olsun diye fotoğraflarını çekiyorum, internette paylaşacağım" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72