Maltepe'yi uğurböcekleri sardı

Maltepe parkları uğurböceklerinin istilasına uğradı. Maltepe Belediyesi ...

Maltepe'yi uğurböcekleri sardı

Maltepe parkları uğurböceklerinin istilasına uğradı. Maltepe Belediyesi ...

24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:46
Maltepe'yi uğurböcekleri sardı

Maltepe parkları uğurböceklerinin istilasına uğradı. Maltepe Belediyesi tarafından yapılan yeşil alan ve parkları her gün sırayla ziyaret eden uğurböcekleri vatandaşların olumlu tepkisini alırken, hatıra fotoğrafı çektirenler de oluyor. Kısa bir sürede kimlikleri tespit edilen uğurböceklerinin Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri olduğu ortaya çıktı.

“Bir kez daha gurur duydum”

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, üniversite sınav sonuçlarını beklerken stres atmaları için beş gönüllü öğrenciye park bakımı görevi verdiklerini söyledi. Beş kız öğrenciden oluşan çevre timine “Uğurböcekleri” adının, ekibin çalışmalarını izleyen vatandaşlar tarafından verildiğini belirten Başkan Zengin, “Parklarımızı el birliğiyle, hep birlikte güzelleştireceğiz. Herkesin taşın altına elini koyması; yüreğiyle, düşüncesiyle ‘ben de varım’ demesi gerekir. İşte imece dediğimiz şey de budur. Uğurböceklerimiz de bizim çalışmalarımıza katıldılar. Cumhuriyet Eğitim Merkezi öğrencileri kızlarımız zaten başarılarıyla gurur duyduğumuz isimlerdi, şimdi de duyarlı ve sağduyulu olma özellikleriyle övündüğümüz çocuklarımız. Bir kez daha onların nezdinde Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nin tüm öğrencileriyle gurur duyduğumu, sadece sınava değil, hayata da en güzel şekilde hazırlanmalarından dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

""

“Çiçeklerle konuşuyoruz”

Kendilerine uğurböcekleri isminin takılmasından son derece memnun olduklarını belirten çevre timi, çalışmaları hakkında bilgi vermek ve teşekkür etmek için Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’i makamında ziyaret etti. Yabani otları temizleyen, çiçek ekimi ve budama işlemlerini gerçekleştiren uğurböcekleri, işlerini severek yaptıklarını belirterek, “Sadece birer bitki olarak görmüyoruz. Çiçek ekerken ya da budama yaparken onlarla konuşuyoruz, öpüyoruz. Verdiğimiz enerjinin iyi geleceğine inanıyoruz. Parklarda çalışmak da bize iyi geliyor. ÖSYM’den açıklanacak sonuçları beklerken yapılacak en iyi şeylerden birini yapıyoruz.” dedi.

Başkan Zengin, uğurböceklerine daha verimli çalışabilmeleri ve ilçelerini daha yakından tanımaları için Maltepe’yi tanıtan kitaplardan oluşan birer set hediye etti.

Son Güncelleme: 24.07.2013 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72